Sari la conținut

Eliberat din arest, Ionel Arsene se întoarce la șefia CJ Neamț

Eliberat din arest preventiv sub control judiciar, social-democratul Ionel Arsene spune că își va relua „în perioada următoare” atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Neamț. „Pentru a munci pentru voi și pentru ca județul nostru să se dezvolte”, le transmite el locuitorilor județului.

ionel arsene 180122_CEXn_PSD_002_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Președintele CJ Neamț, trimis în judecată săptămâna trecută, susține în continuare că este nevinovat.

„Sunt nevinovat și voi prezenta în instanță date care vor susține acest lucru. Am încredere în conduita magistraților și credința că voi fi drept judecat”, a arătat Arsene, pe contul său de Facebook.

Cu aceeași ocazie, el îi anunță pe nemțeni că intenționează să se întoarcă la conducerea CJ.

În perioada următoare îmi voi relua atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Neamț, acolo unde m-ați ales pentru a vă reprezenta, pentru a munci pentru voi și pentru ca județul nostru să se dezvolte. (...) Vreau să recuperez cât mai repede această lună și să trec rapid la îndeplinirea angajamentelor luate în fața dumneavoastră, acest lucru depinzând în ce măsură voi fi lăsat. Pentru mine unica variantă este aceea de a merge înainte cu demnitate și credință pentru a duce la bun sfârșit proiectele care sunt sigur că vor îmbunătăți viața nemțenilor”, scrie Arsene.

Magistrații Curții de Apel Bacău au decis, miercuri, eliberarea lui Ionel Arsene din arest preventiv și plasarea acestuia, pentru 60 de zile, sub control judiciar.

În perioada controlului judiciar, Ionel Arsene nu are voie să desfăşoare activităţi politice, potrivit deciziei magistraţilor.

Pe 22 februarie, fostul deputat PSD a fost trimis de procurorii DNA în judecată, fiind acuzat de două fapte de trafic de influență.

„În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”, susțin procurorii DNA.

Pe aceeași temă