Emil Hurezeanu: Atunci când este provocat, Traian Băsescu ştie să dea pălitura de osândă

Data publicării:
emil-hurezeanu-este-noul-prezentator-la-digi-world

România nu a declarat intenţia anexării Republicii Moldova, a răspuns tranşant şeful statului afirmaţiei vicepremierului rus despre o astfel de presupusă intenţie a Bucureştiului.

„Domnul Băsescu a fost în situația în care să nu trebuiască să suprarăspundă. De obicei, domnul Băsescu, atunci când este provocat, - este adevărat, nu de lideri ruși, ci mai ales de cei români – știe să răspundă, știe să pareze, astfel încât lovitura de răspuns să fie, cum spun moldovenii, o pălitură de osândă. De data asta, Rogozin a pregătit terenul, el a fost cel necioplit (...). Rogozin nu se joacă cu aluziile în mod întâmplător. Probabil vrea să aducă aminte publicului pe care îl are că România, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost apropiată mai ales de Germania atunci când trupele naziste au trecut Prutul și chiar Nistrul. Eu cred că trebuie să ne așteptăm la aceste manevre de toamnă”, a precizat Emil Hurezeanu la emisiunea „Jurnalul de seară”.

Interesul României este ca Republica Moldova să îşi continue demersurile pentru integrarea în Uniunea Europeană, iar Bucureștiul nu intenţionează anexarea Chişinăului. Acesta a fost răspunsul pe care Traian Băsescu i l-a dat lui Dmitri Rogozin, pe care l-a numit, ironic, „un faimos demnitar rus”.

„Declaraţii de acest tip ale demnitarului rus nominalizat sunt frecvente. El, cum se trezește, face o declaraţie întâi la adresa României, după care, bănuiesc că îşi bea ceaiul, sau, mă rog, ceva...”, a spus președintele României.

Dmitri Rogozin a scris pe o reţea de socializare că Bucureştiul ar pregăti anexarea Republicii Moldova.

Declaraţia vicepremierului rus a fost făcută după ce preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, luni, preşedintelui Parlamentului de la Chişinău că speră ca Republica Moldova să îşi continue drumul către Uniunea Europeană, nu spre Moscova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri