Emil Hurezeanu: „Candidatul spațiului public, președintele României”

Data publicării:
Colaj nou Ponta si Iohannis Digi24 1

Spațiul public este spațiul țării care dorește transformări și dorește mai mult adevăr. Transformarea promisiunilor în realitatea. De prea multă vreme ca să mai crediteze cu orice preț doar în virtutea unor reflexe insituționale, politice, partinice un candidat oricât ar fi el de robust al sistemului politic.

Sistemul politic s-a modificat mai greu decât spațiul public. Domnul Ponta a fost candidatul acestui sistem politic. Nu întâmplător între turul I și turul II, domnia sa a făcut un pas înainte pentru recentrarea a sistemului politic, încercând o reactivare fără șanse. 

Spațiul public aglutinează mai bine și mai mult stări emoționale, schimbări de ultim moment, contagiunea oamenilor mai tineri, care au un referențial și în situația din țările occidentale acolo unde ei locuiesc. Spațiul public evoluează în mod natural firesc, spre deosebire de sistemul politic care și-a creat constrângeri pe care le-a putut depăși foarte greu.

S-ar putea ca candidatul spațiului public să fie președintele României. El va intra în sistemul politic.

E atât de mare scorul domnului Ponta, se apropie de 50%, încât în situația în care pierde, pierderea ar trebui asumată cu generozitate, de către acest grup politic, de către sistemul politic, de partidele care l-au sprijinit.  Partidele care l-au sprijinit pe domnul Iohannis au fost neimportante față de societatea care care l-a sprijinit. Spațiul public a avut mai multe resurse”, a spus Emil Hurezeanu la Digi24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri