Emil Hurezeanu: Crin Antonescu își reface figura la centru-dreapta, cu o retorică foarte abilă

Data publicării:
crin antonescu1 RESIZE-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-4

Președintele PNL, Crin Antonescu, a denunțat, luni, protocolul cu conservatorii. „Nu e nimic de discutat despre relația cu PC, pentru că această relație nu mai există”, a spus liderul liberal. Declarația liderului PNL vine după ce, zilele trecute, PNL a fost criticat în interiorul USL şi de social-democraţi, şi de conservatori. Dan Voiculescu i-a acuzat pe liberali de trădare şi că ar încerca să se apropie de preşedintele Traian Băsescu şi de PDL, vicepremierul Liviu Dragnea i-a avertizat că PSD are o limită la atacurile liberale.  

„Sunt mai multe evoluții, a lui Crin Antonescu este cea mai interesantă. A avut parte de o vară intens laborioasă. Nu s-a odihnit. A dispărut la un moment dat. S-a întors din SUA într-o formă nouă, detașat de proiectul Roșia Montană și apoi de tot felul de alte proiecte, atitudini și limbaje comune. Crin Antonescu e clar că a venit din SUA cu o promisiune de omologare în țara care l-a respins cel mai mult până acum, care l-a asimilat de nevoie pe Victor Ponta. A venit cu un fel de agendă, de genul să înnoim personajul, poate are și consilieri care îl ajută”, a spus el.

„Traian Băsescu, om care nu face cadouri, a sintetizat cel mai bine situația. A spus că în cazul în care Crin Antonescu depășește turul I, dreapta îl va alege pe Antonescu, în repetarea scenariului din 2000 între ciumă și holeră. Crin Antonescu își reface, își revirginizează figura la centru-dreapta, cu o retorică foarte abilă. Are o retorică cu care își poate explica multe gafe, paradoxuri, e una amăgitoare, concentrată, de intelectual puțin obosit, credibil. Mai ales când nu mai face politica fundamentală anti-Băsescu și unele politici USL”, a subliniat Emil Hurezeanu.

„Pentru USL și PC, un astfel de Maverick e periculos. PC și Victor Ponta trăiau bine împreună în acest triunghi. Orice deviere a lui Crin Antonescu spre centru-dreapta în direcția celorlalți și profilând un personaj distinct, provoacă probleme celorlalți. Crin Antonescu s-a transformat într-un rezoneur negativ al actelor USL fiind în interiorul USL”, a adăugat el.

„În privința alegerilor, în afară de Antonescu doar Victor Ponta se mai profilează ca posibil prezidențiabil. Nu are interes însă să recidiveze în situația lui Adrian Năstase și Mircea Geoană, care au devenit nonpersoane politice după eșec, începând chiar din funcția de președinte în PSD. Cred că Victor Ponta nu are niciun interes”, a explicat Emil Hurezeanu.

„De asemenea, s-ar putea să fie un joc, sinceritatea lui Crin Antonescu să fie trucată, se bazează pe complicitate: eu trebuie să fiu altfel decât voi, altfel nu am nicio șansă, trebuie să fiu președintele tuturor. Voi răspundeți așa, eu fac așa...Poate să fie și asta, machiavelismul politicienilor români nu are limite”, a subliniat el.

„Crin Antonescu își face un personaj relativ nou, nu știu cât de atrăgător pentru electoratul de stânga sau de dreapta. Dreapta nu mai are când, într-un an e foarte greu să apară un candidat. Crin Antonescu vrea să răspundă tuturor părților. Face impresia că e aliatul posibil al tuturor, jocul acesta ar trebui să fie cumva pe placul USL, dar există pericolul ca lumea să se sature”, a mai spus Emil Hurezeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri