Emil Hurezeanu despre schimbul de declarații dintre Băsescu și Ponta: Scenete fără legătură cu realitatea

Data publicării:
26022013 20hurezeanu-51765

„Noi avem o problemă, de aici, fără să rezolvăm aceste situații le-am agravat, fiind în situația să le și inventăm privindu-ne în oglindă, adesea cu o silință și o persevernță aproape nejustificate, vin și culpe penale sau morale chiar mai mari decât ar fi cazul. Atunci când ești pus în situația de a fi suspect de serviciu te comporți după o vreme ca atare. Asta nu înseamnă că nu există și un fond.

Există însă și standardele politice europene de care vorbea domnul Băsescu astăzi, înseamnă să respecți angajamente, să respecți contracte, pactul dintre acești domni trebuia respectat, să respecți contracte de privatizare, de absorbție de fonduri europene, să respecți spiritul european și când e vorba de relațiile bune cu vecinii și relații bune în interior. Standarde politice europene înseamnă, culmea - poate nu se mai gândește nimeni la asta - asistând la conferințele de presă ale acestor domni, nu afli acest lucru, standarde politice europene înseamnă să asiguri și statisfacția societății, mulțumirea oamenilor cu care trăiești, pe care îi guvernezi, să-i facă să creadă că țara lor se îndreaptă către o direcție eminamente pozitivă. Nu e cazul”, a afirmat jurnalistul.

Noi asistăm la această prelungită commedia dell'arte între politicieni care ba își încheie conturile tacit, ba nu, ba au un protocol complet anapoda. După ce te cerți în văzul națiunii, te împaci. E la fel de jignitor să te împaci ca și cum n-ai fi fost certat niciodată, îmi cer scuze pentru standardele morale politice europene ale României, ca și cum te-ai certa tot timpul fără să te împaci, ca și cum la fel de aleatorie e și cearta, și împăcarea. Ne lasă să înțelegem că nu acestea sunt problemele lor cele mai mari, sigur probleme lor cele mai mari țin de lupta pentru putere. Ce fac cu puterea, de ce vor puterea?”, a menționat Emil Hurezeanu.

Jurnalistul a mai spus că discursurile replică și contra-replică concentrează atenția publică și nu crede că astfel se rezolvă ceva.

Urmăriți intervenția integrală a lui Emil Hurezeanu în materialul video atașat.

Pe același subiect:

Traian Băsescu despre Schengen: Sunt state UE care vor să vadă raportul MCV din decembrie

Victor Ponta: „Principalul adversar al aderării la Schengen devine chiar președintele Traian Băsescu”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri