Emil Hurezeanu, despre un caz de tip „Mailat” la Viena. Ce ar trebui să facă politicienii ca să nu mai exportăm monștri?

Data publicării:
hure-5

Un tânăr român, de numai 21 de ani, care trăia din martie la Viena, a lovit cu bestialitate șapte femei în cursul unei singure nopți, în diverse părți, mai obscure, periferice, ale Vienei, ca să le ia cărțile de credit, poșetele și să le devalizeze, aducându-le aproape la reanimare pe toate – una a orbit cu un ochi, una încă nu-și revenise. Ultima victimă și-a revenit, s-a dus la poliție, tânărul a fost arestat. Cu sânge rece, omul a declarat că este pus în situația aceasta de situația lui personală, n-are încotro, trebuie să trăiască, așa a învățat, altceva nu știe.

„Erau speriați anchetatorii și ziariștii de la acest cel mai important ziar austriac de această atitudine robotică a unui infractor atât de tânăr”, a spus Emil Hurezeanu, subliniind că nu e o simplă știre de fapt divers. „Die Presse” e o publicație serioasă, care se adresează elitelor, iar știrea cu românul era pusă în headline, printre știrile care anunțau sancțiuni împotriva Rusiei sau vizita lui Obama în Filipine. „Ce mi s-a părut important de reținut - ziarul a renunțat la forum, spunând: respectând o regulă nescrisă, foarte rar aplicată, dar totuși regulă, renunțăm să dăm reacțiile cititorilor”, a precizat Emil Hurezeanu.

Politicienii români trebuie să le cunoască, trebuie să le vadă, pe acelea! Asta trebuie să facă: să transforme această țară într-o țară compatibilă cu valorile europene, să facă tot posibilul ca oamenii să stea acasă, ca oamenii să nu se ducă și să scape de aici ca din pușcărie sau din spitalul de nebuni sau din Circul foamei, trebuie să schimbe ceva în felul nostru de a fi: și când stăm acasă, când e vorba de respectarea instituțiilor, și când e vorba de obligațiile politicienilor, să-și țină promisiunile, să facă fabrici, să facă uzine, să termine spitale, autostrăzile, școlile, lucrurile să meargă mai bine, pentru că atunci nu mai exportăm monștri. De ce apărem așa? Să nu mai apărem așa! De-asta ar trebui să ne preocupe povestea europeană foarte mult”, a conchis Emil Hurezeanu, răspunzând astfel unei întrebări referitoare la mesajul pe care ar trebui să-l transmită politicienii români în campania pentru europarlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri