Emil Hurezeanu: O anchetă parlamentară ar putea face lumină în conflictul dintre Elena Udrea și SRI

Data publicării:
Emil Hurezeanu bun

Comisia Parlamentară de control al SRI „până acum a fost un fel de proiecție a SRI în Parlament, un fel de organism de ratificare, de ungere parlamentară a deciziilor și a liderilor SRI”, a spus Emil Hurezeanu, în „Jurnalul de Seară”.

Jurnalistul optează pentru „o anchetă parlamentară, poate mai amplă decât Comisia de control, care n-a jucat până acum decât un rol de însoțitor de bord al SRI”.

Potrivit acestuia, chiar și o anchetă internă a Serviciului Român de Informații ar putea face lumină în conflictul Elena Udrea – SRI.

„Eu nu pun sub semnul întrebării nici rezultatele unei anchete interne a SRI. Domnul Coldea are de apărat prestigiul propriei instituții și are tot interesul să spună adevărul și să își tragă primul consecințele sau concluziile. E un om tânăr și va dori să aibă un viitor în continuare. Și colegii lui vor asta. Nu trebuie să suspectăm SRI că este pregătit să-și înșele organele de control interne și externe. Nu merg până acolo”, a spus Emil Hurezeanu.

Elena Udrea a declarat, recent, că l-a informat inclusiv pe fostul preşedinte Traian Băsescu despre faptul că directorul interimar al SRI, generalul Florian Coldea, i-ar fi cerut lui Dorin Cocoş să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă.

„I-am spus şi preşedintelui. Ce a făcut el va trebui să îl întrebaţi pe dânsul. Nu vreau să discut despre ce a spus preşedintele Traian Băsescu. Mă surprinde în schimb că toată lumea aşteaptă şi încearcă să provoace o reacţie a preşedintelui. Nu ar fi mai simplu să îl întrebăm înainte pe Dorin Cocoş, pe Alin Cocoş?”, a declarat Elena Udrea.

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, va fi audiat pe 9 februarie, la ora 10.00, de Comisia parlamentară de control al SRI, printre temele discuţiilor aflându-se acuzaţiile Elenei Udrea şi situaţia generată de demisia lui George Maior de la conducerea serviciului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri