Emil Hurezeanu, referitor la criticile aduse lui Klaus Iohannis: Lăsaţi-l să fie un preşedinte normal!

Data publicării:
hurezeanu 18.11

„Îl înţeleg pe preşedinte care vrea să refacă un ritm de normalitate în felul în care procedează el. Să nu pornim, de fiecare dată, orice ar face, uitându-ne la ceas. 'E de cinci zile preşedinte şi nu a făcut decât asta?'. Lăsaţi-l să fie un preşedinte normal! Nu cumva ne concentrăm prea mult pe ceea ce face sau nu face un preşedinte? Tot timpul ne concentrăm pe sămânţa de scandal!”, a spus Emil Hurezeanu.

Klaus Iohannis, mesaj pentru magistraţi: CSM să ia atitudine când apar scurgeri din dosare în presă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la şedinţa CSM, că procurorul general ar trebui să fie membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) iar CSM-ul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parchetul General să aibă drept de iniţiativă legislativă.

Klaus Iohannis: Ridicarea MCV trebuie să devină un obiectiv major al justiției

Președintele a mai adăugatridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, impus României la aderarea la Uniunea Europeană, trebuie să devină o prioritate a justiției.

Judecătorul Adrian Bordea, care astăzi își încheie mandatul de președinte al CSM, declara, recent, într-un interviu pentru Digi24, că Mecanismul de Cooperare și Verificare este „excesiv”, „în contextul în care România nu este mult departe de alte state care se pretind a fi mult democratice”.

Monica Macovei: Patru motive să ne întrebăm care sunt intențiile președintelui Iohannis privind justiția

Discursul preşedintelui în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii privind justiţia a stârnit critici din partea politicienilor, analiştilor şi chiar preşedinta Înaltei Curţi, Livia Stanciu a avut o poziţie de distanţare chiar în timpul şedinţei CSM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri