Sari la conținut

Emil Hurezeanu, referitor la criticile aduse lui Klaus Iohannis: Lăsaţi-l să fie un preşedinte normal!

„Îl înţeleg pe preşedinte care vrea să refacă un ritm de normalitate în felul în care procedează el. Să nu pornim, de fiecare dată, orice ar face, uitându-ne la ceas. 'E de cinci zile preşedinte şi nu a făcut decât asta?'. Lăsaţi-l să fie un preşedinte normal! Nu cumva ne concentrăm prea mult pe ceea ce face sau nu face un preşedinte? Tot timpul ne concentrăm pe sămânţa de scandal!”, a spus Emil Hurezeanu.

Klaus Iohannis, mesaj pentru magistraţi: CSM să ia atitudine când apar scurgeri din dosare în presă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la şedinţa CSM, că procurorul general ar trebui să fie membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) iar CSM-ul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parchetul General să aibă drept de iniţiativă legislativă.

Klaus Iohannis: Ridicarea MCV trebuie să devină un obiectiv major al justiției

Președintele a mai adăugatridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, impus României la aderarea la Uniunea Europeană, trebuie să devină o prioritate a justiției.

Judecătorul Adrian Bordea, care astăzi își încheie mandatul de președinte al CSM, declara, recent, într-un interviu pentru Digi24, că Mecanismul de Cooperare și Verificare este „excesiv”, „în contextul în care România nu este mult departe de alte state care se pretind a fi mult democratice”.

Monica Macovei: Patru motive să ne întrebăm care sunt intențiile președintelui Iohannis privind justiția

Discursul preşedintelui în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii privind justiţia a stârnit critici din partea politicienilor, analiştilor şi chiar preşedinta Înaltei Curţi, Livia Stanciu a avut o poziţie de distanţare chiar în timpul şedinţei CSM.