Emil Hurezeanu: „Sunt doi parteneri care-l așteaptă pe Ponta: Rusia și China”

Data publicării:
emil hurezeanu 3.11

„Nu vreau să primim, din nou, ordine din afara țării, de la PPE și de la alți indivizi care și-au bătut joc de România și în 2012, cum să trăim în România. Le mulțumim, dar știm singuri cum este mai bine pentru români și ordinele lor și disprețul pe care îl au față de români este un lucru pe care nu îl vom mai accepta”, a declarat marți președintele PSD Victor Ponta.

Declarația sa a fost criticată de jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24. „Dincolo de alianțele tactice ale lui Ponta, ceea ce nu mi-a plăcut, l-am surprins spunând că ne-am săturat să mai auzim sfaturi de la alții. Păi, păcat. Va trebui să nu se plictisească să audă sfaturi. Pentru că nu suntem capabili de capul nostru să facem mare lucru, s-a văzut până acum că avem nevoie de sfaturile bune și avem nevoie de comunicarea cu aliații noștri”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24.

„Sunt doi parteneri ai domnului Ponta, care așteaptă în blockstart-uri și care-l așteaptă mai degrabă pe el decât pe domnul Iohannis. Rusia și China, care nu-i vor da sfaturi niciodată, vor face doar investiții. Care nu vor avea griji legate de buna guvernare, de statul de drept, de cum arestează sau nu DNA. Rusia și China sunt partenerii pragmatici și cred că sunt mulți convinși în sistemul politic românesc că e nevoie de parteneriate pragmatice și de înțelegeri tacite, „să trecem peste amănunte”. Cine de ce fură, cine de aici. Nu primim sfaturi de la străini. N-ar avea nevoie de această exteriorizare a fricii. El e un om vesel, frivol, foarte adaptativ căruia îi place să placă. A intrat acum în rolul mai dur de pedeserist de altădată”, a spus Emil Hurezeanu la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri