Emil Hurezeanu: Taxarea marilor averi e un foarte bun exemplu de avertizare în PSD

Data publicării:
hurezeanu asa si

Cea mai mare teamă a PSD-ului este cea de trădare, a spus Victor Ponta astăzi într-un interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei

Există deja! Păi n-a apărut domnul Vanghelie, domnul Geoană. Miroase a trădare și sunt gesturi manifeste, nu de trădare, de dizidență, opoziție, poate chiar de rezistență. E de presuspus că în șirul acesta, deschis de două figuri emblematice ale social-democrației dâmbovițene, urmează, în șirul acesta și alții”, a spus Emil Hurezeanu.

Va fi interesant de observat cât de repede se repliază Ponta însuși, cu un guvern mai mobil, cu un buget mai credibil, cu un UNPR care stă puțin la locul lui și nu vine cu măsura taxării marilor averi, dar și aici este probabil o mică abilitate, de conivență cu PSD”, a punctat jurnalistul.

În opinia sa, această taxare ar aduce bucurie electoratului de stânga și ar fi „un foarte bun exemplu împotriva propriei oligarhii și plutocrații”.

Unde sunt averile mai mari, după câte am văzut eu, în câmpul public? În guvernele PSD. E un foarte bun exemplu și de avertizare în propriul partid, și un exemplu de stânga spre electorat. Măsura nu poate fi privită cu aversiune, în Europa se mai practică”, a subliniat el.

Măsura ar presupune taxarea averilor de peste 450.000 de euro, dar nu banii din conturi, iar prin acest fapt Emil Hurezeanu a explicat că „altfel s-ar duce toți banii în străinătate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri