Emil Hurezeanu: Vona Gabor este un antieuropean sadea și un adept declarat al Uniunii Eurasiatice

Data publicării:
emil hurezeanu - captura digi24 g-1

„Noi îl interpretăm, în ultimele zile, drept un naționalist antiromân și antisemit. Omul este mai complex decât atât. Omul este un antieuropean sadea și un adept declarat al Uniunii Eurasiatice. El vizitează, în ultimii 2-3 ani, frecvent Federația Rusă, dă interviuri pe spații mari, în care își expune, fără complexe, antieuropenismul funciar și partizanatul pro-eurasiatic inclusiv la Vocea Rusiei”, a spus Emil Hurezeanu despre Vona Gabor.

„Omologul lui la Moscova este Aleksandr Dughin, ideologul contrafăcut care stărnește destule interese și care este capul de șir al ideologilor apopiați de Putin. Pe care îl și influențează, de care – între timp, probabil – se lasă și influențați și care poartă drapelul Uniunii Eurasiatice. Aici este o întreagă falangă de eurasiatici”, a adăugat jurnalistul.

În Uniunea Eurasiatică „Rusia este partea centrală, pivotul acestei legături care trebuie făcută ca un fel de demonstrație de forță, de viabilitate, în condițiile în care Occidentul nu mai funcționează”, explicat Emil Hurezeanu.

Potrivit acestuia, „noua forță are ceva din virulența punerii în termeni a etnicismului din anii '20-'30, care a trecut prin naționalism, a intrat în antisemitism și s-a transformat în fascism, în nazis, cu rezultatele cunoscute”.

De altfel, într-un interviu acordat în exclusivitate Digi24, Vona Gabor, își exprimă simpatia pentru președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Nu am nicio legătură personală cu el, dar îi apreciez foarte mult activitatea politică și sper să ne întâlnim cât mai curând”, spune liderul Jobbik. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri