Erori de redactare în programul de guvernare - salariul minim și privatizarea CFR Marfă

Data publicării:
ponta cu presa-2

Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul nu şi-a schimbat planurile în privinţa creşterii salariului minim în următorii doi ani la 1.200 de lei. Suma ce apare în program a fost scrisă greşit.

În programul de guvernare trimis Parlamentului scrie că Guvernul țintește un salariu minim de 1.100 de lei până în 2016. Or, în planurile inițiale era vorba de 1.200 de lei. „A fost o greşeală de redactare pentru că aţi văzut am redactat lucrurile de miercuri noapte până joi”, a precizat premierul.

Nu este singura greşeală. Pentru că documentul reia cu „copy-paste” aproape întregul program de guvernare USL din decembrie 2012, a mai apărut o problemă: cei care l-au redactat au uitat să modifice paragraful referitor la soarta CFR Marfă. Astfel, dacă ar fi să luăm de bun ce scrie în program, atunci statul ar urma să vândă doar un pachet minoritar de acţiuni la compania feroviară.

A fost o greşeală cea referitoare la privatizarea CFR Marfă”, a recunoscut, sâmbătă premierul. „Rămâne conform acordului cu FMI, privatizare majoritară, şi nu minoritară”, a precizat șeful guvernului.

Statul a încercat anul trecut să vândă 51% din acţiunile CFR Marfă, însă privatizarea a eşuat. Guvernul s-a angajat în faţa FMI să vândă transportatorul feroviar până în vara lui 2015. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri