Este imaginea României afectată de Victor Ponta? Gabriel Oprea: „Ba da, ba da!”

Data publicării:
PONTA OPREA Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Reporter: Din Europa, e primul premier inculpat. Totuşi, pentru interesul naţional pe care îl clamaţi, nu credeţi că premierul ar trebui să facă un pas în spate?

Gabriel Oprea: Eu cred că trebuie să respectăm legea. Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, într-o ţară NATO, democratică, s-a prezentat la DNA. Eu cred că a procedat bine.

Reporter: Dar imaginea României nu are de suferit în exterior?

Gabriel Oprea: Ba da, ba da! Vreau să ştiţi că scandaluri de acest fel sunt peste tot în lume. Important este să ne supunem legii. 

Este a doua oară în doar câteva zile când Gabriel Oprea nu este în consens în mod public cu Victor Ponta. Vicepremierul l-a contrazis pe premier pe tema majorării salariilor demnitarilor. Gabriel Oprea a spus că ordonanţa privind salariile demnitarilor a apărut în urma discuţiilor avute cu titularul postului. 

Victor Ponta, pus sub acuzare. DNA: Sechestru pe averea premierului

Premierul Victor Ponta bifează mai multe premiere în justiţia românească. Este primul şef de guvern inculpat într-un dosar penal şi tot primul în funcţie care nu mai are acces la o parte din avere, pentru că este pusă sub sechestru. Sunt 19 infracţiuni pentru care este cercetat acum, toate comise pe vremea când era avocat, potrivit anchetatorilor. Victor Ponta a mers ieri în fața procurorilor, însă doar i-a ascultat, invocând dreptul la tăcere.

Citiți și
Presa internaţională comentează inculparea lui Victor Ponta
Victor Ponta: M-am gândit la demisie. Tăriceanu ar putea fi un înlocuitor

Duminică, Victor Ponta s-a autosuspendat de la conducerea PSD „pentru a nu lăsa ca această situaţie să afecteze PSD”. Rovana Plumb este lider interimar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri