Este oficial: Gabriela Firea, candidata PSD pentru Primăria Capitalei. Alianță cu UNPR pentru Sectorul 2

Data publicării:
dragnea cu lideri psd

Foto: Facebook/ Liviu Dragnea 

ACTUALIZARE 14.40: Liviu Dragnea a anunțat candidații susținuți de PSD la alegerile locale din Capitală. 

 

ACTUALIZARE 14.10: Este oficial. Gabriela Firea este candidatul din partea PSD la Primăria Capitalei. Candidatura Gabrielei Firea era de așteptat, întrucât ea stă cel mai bine în sondajele de opinie realizate de social-democrați.

Noutatea ședinței CEx a PSD este că gruparea condusă de Liviu Dragnea și ALDE nu s-au putut înâelege, astfel că nu vor forma alianțe serioase pentru Sectoarele Capitalei. Motivul este că șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține candidați pe care PSD nu îi vrea. 

Cu UNPR a fost încheiată o alianță pentru Sectorul 2. 


Mai este o oră până când Comitetul Executiv al PSD trebuie să voteze candidații pentru alegerile locale din București și încă mai sunt multe necunoscute. Candidaturile Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei și cea a lui Robert Negoiță la Sectorul 3 sunt certe, însă la celelalte Sectoare ale Capitalei încă nu s-a decis un nume.

La Sectorul 1 ar trebui să candideze o persoană de la ALDE, iar formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a propus-o pe fosta jurnalistă Laura Chiriac. Social-democrații nu sunt de acord cu acest nume, deoarece spun ei fosta jurnalistă nu are șanse. O candidatură care stă mai bine în sondaje este cea a lui Dan Tudorache.

La Sectorul 2, PSD îl susține pe candidatul UNPR Neculai Onțanu, care are mari șanse pentru a câștiga Primăria, însă nu s-a stabilit încă o alianță.

De asemenea, la Sectorul 5 sunt mari probleme, deoarece PSD nu are încă un candidat, iar dacă Marian Vanghelie intră în cursă are mari șanse să câștige.

La Sectorul 6 ar putea intra în cursă parlamentarul Gabriel Mutu, un candidat mai puțin cunoscut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri