Este sloganul PNL la europarlamentare naționalist? Ce spune Rareș Bogdan

Data actualizării: Data publicării:
afis-slogan-pnl

Jurnalistul Rareș Bogdan, candidat din partea PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai, a vorbit luni seară la Digi24 despre sloganul partidului pentru acest scrutin: „România în primul rând”. „E un excelent slogan electoral”, a spus el, adăugând că nu este naționalist sau anti-european.

Rareș Bogdan a spus că sloganul PNL nu reprezintă un discurs anti-european sau naționalist.

„Nu e nimic rău să sune patriotc. Nu naționalist. România în primul rând înseamnă România în prima familie la nivel european, România în familia cea mai importantă, cea mai influentă la nivel european, România înainte de orice, interesul României apărat în Europa, respectând absolut tot ceea ce înseamnă Europa și comportamentul european, România și românii apărați în fața orcui, inclusiv în fața domnului Kurz (cancelarul Austriei, n.red.). Ați auzit vreun pesedist, mare patriot, să-i apere pe românii, 350.000, din Austria. O parte din ei au copii, copiii lor de ce să primească alocații din România la valoarea de 300 de lei, și acelea dublate de PNL prin inițiativa lui Robert Sighiartău, și să nu primească cei 420 de euro din Austria. L-ați văzut pe vreunul să facă o interpelare? Nimic”, a spus Rareș Bogdan.

„Nu este nimic rușinos să spui că România trebuie să stea pe același loc cu Germania, cu Franța, cu Italia”, a adăugat el. Întrebat dacă nu stă deja, jurnalistul a răspuns: „Cu PSD stă? Mi se pare că nu stă”.

„Mi se pare că România merită mai mult. Au avut și ei dreptate, în doi ani și trei luni de guvernare, au spus un singur adevăr: România merită mai mult. Sloganul lor. Cu adevărat merită mai mult decât Dăncilă, Daea, Rădulescu, Codrin Ștefănescu, Dragnea. Cu adevărat merită mai mult. România merită mai mult decât PSD. (...) România în primul rând, exclusiv în UE. Așa cum nu e rușinos să îți afișezi drapelul național, cum o fac cei din SUA, cu demnitate, cu respect, nu cred că e nimic rușinos să faci lucru ăsta, respectând tot ceea ce înseamnă familie și reguli europene. Trebuie să o faci fiind corect și respectându-i pe ceilalți, nu înjurându-i dimineața, cerându-le bani după-amiaza, după modelul PSD. E un excelent slogan electoral”, a adăugat Rareș Bogdan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri