Eugen Nicolicea, înlocuit în funcția de președinte al Comisiei juridice. Miza din spatele acestei mutări

Data actualizării: Data publicării:
nicolicea fb

Eugen Nicolicea, vicepreședintele Camerei Deputaților, a fost înlocuit în funcția de președinte al Comisiei juridice cu deputatul PSD de Vrancea Nicușor Halici.

nicolicea fb
Foto: Facebook

Solicitarea schimbării a fost votată în unanimitate, după ce a fost înaintată de liderul de grup al PSD Daniel Suciu. Eugen Nicolicea preluase funcția de președinte al Comisiei juridice în ianuarie 2017, când l-a înlocuit pe Florin Iordache.

Sursele Digi24.ro spun că miza acestei mutări este că lui Eugen Nicolicea i s-ar pregăti funcția de ministru al Justiției, în urma remanierii guvernamentale anunțate atât de premierul Viorica Dăncilă, cât și de liderul PSD Liviu Dragnea.

Dragnea a început să îl critice pe Tudorel Toader încă de la începutul lunii septembrie, când s-a declarat nemulțumit de faptul că ministrul Justiției nu a inițiat o ordonanță care ar fi permis conducerii Inspecției Judiciare să-și continue mandatul până la intrarea noii legislații în vigoare, ceea ce, în opinia sa, „pune sub semnul întrebării anchete importante”.

Disensiunile dintre cei doi au devenit evidente mai ales după ce Gabriela Firea a dezvăluit că Toader este capul listei de miniștri care ar putea fi remaniați. Atunci, Liviu Dragnea a declarat că „ministrul Justiției, Tudorel Toader, este pe un loc al PSD-ului. Deci negocierea a fost foarte clară când s-a format Guvernul, sunt patru ministere asumate de ALDE – Energie, Mediu... Relația cu Parlamentul și... îmi cer scuze, îmi scapă unul acum... sau trei, mă rog... și Externele – deci patru ministere, iar celelalte sunt asumate de PSD. E foarte bine că ne exprimăm aprecierea de un ministru sau altul, dar decizia este la Comitetul Executiv de la PSD”.

În urmă cu cinci zile, Tudorel Toader afirma că nu a discutat despre remaniere cu liderul PSD, deoarece „i-ar fi fost incomod să deschidă subiectul”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri