Europarlamentar PSD: Mă înspăimântă că nimeni nu mai vrea să-şi asume responsabilitatea consecinţelor în cazul unor violenţe la miting

Data actualizării: Data publicării:
gabriela zoana

Cu două zile înainte de mitingul diasporei, nimeni nu-şi asumă protestul de vineri, din faţa Guvernului. Mai mulţi reprezentanţi ai românilor care trăiesc în afară au stat azi faţă în faţă cu angajaţii Primăriei Capitalei, dar la final nu s-a semnat niciun protocol. Gabriela Zoană, europarlamentar PSD, a vorbit la Imparţial despre această acţiune de protest.

Ea a subliniat că este normal să protestezi, dar că „o înspăimântă” faptul că nimeni nu-şi asumă organizarea acestei acţiuni, cu atât mai mult cu cât „Opoziţia incită la violenţă online”.

„Sunt bine-veniţi şi bine-primiţi, este minunat că ajung un milion de români în ţară şi îmi doresc să rămână în ţară pentru că România are un milion de locuri de muncă neocupate, pentru că nu are cine să le ocupe.

Este normal să protestezi, poate nouă românilor ni se pare anormal să protestezi. Eu locuiesc la Bruxelles şi acolo sunt proteste în fiecare săptămână.

În UE protestele sunt expresia dreptului liber la exprimare şi este firesc.

Consider că orice persoană are dreptul de a se exprima.

Nu asta mă îngrijorează în acest protest, este normal să îşi exprime punctul de vedere, mulţumiri, nemulţumiri, ceea ce mă îngrijorează este instigarea la violenţă, s-a acutizat în mediul online, am văzut că organizatorul iniţial Cioacă a renunţat de două zile să mai fie organizator, dumnealui nu s-a prezentat la primărie pentru a semna acel protocol, a recunoscut în direct, drept urmare acest miting acum este neautorizat.

Nu ştiu dacă este vorba de un milion de români. Mă înspăimântă că nimeni nu mai doreşte să îşi asume organzarea acestui miting.

De fapt, Opoziţia este iniţiatorul de fapt al acestui miting, din nefericire nimeni nu mai doreşte să îşi asume responsabilitatea consecinţelor în cazul unor eventuale violenţe la miting.

Îmi doresc ca acest lucru să nu se întâmple, pentru că sunt mamă şi mă gândesc la bucureşteni, poate au probleme personale, au copii care au dreptul să iasă la joacă tineri care ies în oraş nu trebuie să fie puşi în pericol pentru că Opoziţia incită la violenţa online”, a spus Gabriela Zoană.

Gabriela Zoană este cea care i-a luat locul Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri