Europarlamentarul ALDE care a cerut demisia lui Vâlcov: Nu avea dreptul să facă publică acea fisă medicală, sunt revoltată

Data actualizării: Data publicării:
Dragnea_Valcov_agerpres
Foto: Agerpres

Europarlamentarul ALDE Renate Webber, care a cerut demisia consilierului premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, după ce acesta a publicat fișa medicală a unui protestatar, un lucru interzis prin lege, spune că întreaga Uniune Europeană are o legislație dură în ceea ce privește astfel de fapte și se așteaptă ca Vâlcov să fie sancționat pentru gestul său.

„Europa, la nivelul Uniunii Europene, are o legislație dură în ceea ce privește protecția datelor personale. România are o legislație în acest sens, există lucruri care nu pot fi făcute publice fără acordul persoanei respective.

Nu știu cine i-a pus la dispoziție lui Vâlcov fișa, acele persoane trebuie sancționate. Vâlcov nu avea dreptul să dea publicității acea fișă, sunt revoltată, ca eurodeputat care a lucrat la această lucrare privind protecția datelor”, a declarat Renate Weber la Digi24. 

- Ce sancțiuni sunt?

„Este o chestiune care ține de autoritatea noastră, ei trebuie să analizeze. Vâlcov este un demnitar al statului român”, a adăugat europarlamentarul. 

- Vă așteptați la un răspuns? Președintele ALDE spune că nu știe despre această postare.

„Nu am discutat cu conducerea ALDE când am făcut acea postare, mi-am exprimat poziția ca eurodeputat care a lucrat la această legislație. Rămâne de văzut ce va face Vâlcov”, a mai spus Weber. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri