Europarlamentarul Cătălin Ivan a lansat un nou partid - Alternativa pentru Demnitatea Naţională (ADN)

Data publicării:
catalin 20ivan 204839885 20mediafax 20foto 20stefan 20micsik-32941

Europarlamentarul Cătălin Ivan a lansat, sâmbătă, la Iaşi, un nou partid, Alternativa pentru Demnitatea Naţională (ADN), care nu va avea preşedinte, ci va fi condus de o echipă de coordonare, iniţiatorii proiectului precizând că ADN nu va face alianţe cu niciun partid care s-a aflat la guvernare, informează News.ro.

La acţiunea de lansare a noii formaţiuni politice, desfăşurată la un hotel din Iaşi, au participat peste o sută de persoane, în majoritate oameni care nu au mai făcut politică.

Cătălin Ivan a precizat că noul partid este o premieră pentru politica românească, întrucât propune "un model nou de organizaţie politică, bazată pe competenţă, transparenţă în finanţarea activităţilor sale, în evaluarea şi promovarea membrilor, dar şi în luarea deciziilor".

"Este vorba despre o abordare interactivă între partid şi votant, uşor de verificat, imposibil de modificat, folosind blockchain şi alte tehnologii IT. Propunem un mecanism transparent şi obiectiv de selecţie şi promovare a membrilor", a spus Cătălin Ivan, în discursul ţinut la lansarea noii formaţiuni.

Potrivit lui Ivan, ADN nu va avea preşedinte, ci va fi condus de o echipă, având coordonatori pe diverse domenii de activitate.

Iniţiatorii formaţiunii susţin că profilul fiecărui membru va fi vizibil pe internet şi va rezulta din validarea colegilor de partid, iar toţi cei care îşi asumă funcţii vor avea ataşat un contract care va trebui dus la îndeplinire.

"Neîndeplinirea promisiunilor atrage penalizări, inclusiv retragerea sprijinului politic sau pierderea mandatului. Nu e nimic de ascuns, nu cerem nimănui să aibă încredere în noi, pentru că sistemul pe care îl propunem oferă această credibilitate", a afirmat Cătălin Ivan.

După evenimentul de lansare, europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat presei că ADN va fi surpriza scrutinului din primăvara anului viitor, el precizând că înscrierea noii formaţiuni la Tribunal nu constituie o problemă.

"Vom stabili candidaţii la europarlamentare la viitorul congres, care va avea loc probabil în luna februarie a anului viitor. Tot atunci vom anunţa şi candidatul la alegerile prezidenţiale. Excludem orice alianţă cu un partid care a guvernat fie şi o zi în România", a declarat Cătălin Ivan.

El a admis că noul partid va avea şi unele accente naţionaliste, motivând că este necesar ca România să nu-şi piardă identitatea naţională, însă a afirmat că ADN va fi un partid pro-european.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri