Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan: Reacțiile parlamentarilor europeni la nominalizarea Vioricăi Dăncilă: „perplexitate şi amuzament”

Data publicării:
catalin ivan - fb-1

Europarlamentarul Cătălin Ivan scrie că nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de premier îi va asigura al doilea mandat președintelui Klaus Iohannis dar, în același timp, va „concentra puterea în mâinile unui singur om”. El afirmă, de asemenea, că mai mulți membrii ai Parlamentului European au reacționat cu „perplexitate și amuzament” la auzul veștii că Viorica Dăncilă ar putea fi noul premier al României. 

„Dacă o va accepta pe Viorica Dancilă, Klaus Iohannis va demonstra tuturor, dar mai ales propriilor votanți, că nu dă doi bani pe țară și pe viitorul acesteia, și că este preocupat doar de un al doilea mandat.  Sigur că un prim-ministru ca Dancilă din partea PSD ar însemna un nou mandat pentru Iohannis, dar ar însemna în același timp și că un singur om va concentra în propriile maini o putere incredibilă, conducând direct Parlamentul, Guvernul și cel mai mare partid din România. Cel care pune interesul său înaintea interesului celor pe care îi reprezintă, nu merită să ocupe acea funcție.

Democrația din România este pusă în pericol. Viitorul acestei țări arată extrem de sumbru, iar vina este una colectivă. Mă includ, deși nu am avut niciodată puterea de a-l opri pe Dragnea, oricât de antipatic mi-a fost încă de la prima întâlnire.

Am înțeles că au fost mințiți membrii Comitetului Executiv Național și li s-a prezentat anvergura europeană a doamnei Viorica Dancilă, respectul de care aceasta se bucură în rândul colegilor etc. Discutând cu mulți colegi din Parlament, vă pot rezuma reacțiile lor în două cuvinte: perplexitate și amuzament”, scrie europarlamentarul Cătălin Ivan pe pagina sa de Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri