Tudose confirmă existența scrisorii anti-Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
tudose-dragnea-ceas-PSD_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Mihai Tudose, fost prim-ministru, actual deputat PSD, a confirmat luni existența scrisorii prin care mai mulţi membri ai Comitetului Executiv al partidului îi cer lui Liviu Dragnea să se retragă din fruntea formaţiunii politice. Tudose a spus că nu a semnat scrisoarea doarece nu mai face parte din CEx. Fostul premier ar putea reveni în forul de conducere al partidului dacă va câștiga șefia organizației PSD Brăila, pentru care și-a depus candidatura.

tudose-dragnea-ceas-PSD_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Întrebat dacă există scrisoarea vehiculată în mass-media, în care 29 de membri ai Comitetului Executiv Național al PSD i-ar cere lui Liviu Dragnea să se retragă, şi dacă a văzut-o, ex-premierul Mihai Tudose a răspuns: „Mai vă spun o dată, că v-am spus ceva şi aţi interpretat-o... Unii au susţinut că nu există, că ei nu au văzut-o. Dumneavoastră aţi văzut, aţi semnat Declaraţia de independenţă a Statelor Unite? Nu. Există totuşi, nu?”.

Fostul premier a subliniat însă că nu a semnat-o. „Eu v-am spus că nu am semnat acea scrisoare”, a declarat Mihai Tudose, la Palatul Parlamentului.

Potrivit presei, 29 de membri CExN ar fi semnat până acum o scrisoare prin care i-ar solicita lui Liviu Dragnea să se retragă din fruntea PSD. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, şefia PSD i-ar reveni, până la organizarea unui Congres, Vioricăi Dăncilă, care deţine funcţia de preşedinte executiv. Potrivit informaţiilor obţinute de Digi24, iniţiatorii scrisorii - Niculae Bădălău, Mihai Tudose şi Paul Stănescu - ar vrea să menţină Coaliţia cu ALDE, dar vor cere o remaniere a Guvernului. Un congres pentru alegerea unui nou preşedinte ar putea avea loc în 2019. 

La sfârșitul săptămânii trecute, Gabriela Firea a lansat un nou atac împotriva lui Liviu Dragnea, printr-un comunicat de presă, prin care a asigurat că nu a încheiat vreun pact cu șeful PSD și nu și-a negociat tăcerea. Gabriela Firea a susținut că la ultimele întâlniri pe care le-a avut Dragnea la sediul PSD i-a amenințat pe liderii din teritoriu sau le-a făcut promisiuni încercând fie să-i fidelizeze, fie să-i sperie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri