EXCLUSIV. Raport AEP privind finanţarea de la locale. Probleme mari pentru partidele mici

Data publicării:
160817_ilustratie_bani_11_INQUAM_Octav_Ganea

Probleme mari pentru partidele mici care au cerut Autorităţii Electorale Permanente să deconteze sumele cheltuite în campania pentru alegerile locale. De pildă, M10, formaţiunea înfiinţată de Monica Macovei, nu a primit nici măcar un leu. Informaţia apare într-un document obţinut de Digi24 de la AEP.

Partidul înfiinţat de Monica Macovei nu a primit niciun leu din banii cheltuiţi în campanie, în condiţiile în care a cerut o rambursare de 150.000 de lei. Conducerea partidului vrea să depună o contestaţie la Autoritatea Electorală Permanentă.

Adela Mârza, preşedinte interimar M10: „Deocamdată, suntem în investigaţii, să vedem de ce au primit alţii şi noi nu am primit. O să mai dăm telefoane, o să încercăm să aflăm”.

Forumul Democrat al Germanilor din România, din care a făcut parte şi preşedintele Klaus Iohannis până în 2013, a cheltuit la locale 259.000 de lei, însă a primit doar jumătate din această sumă.

Martin Bottesch, vicepreşedinte FDRG: „Au fost unele documente necomplete sau au fost unele date trecute eronat. A fost într-adevăr prima dată şi poate şi de asta nu au fost toţi destul de atenţi cum au întocmit documentele”.

Daniel Fenechiu susţine că lipsa specialiştilor şi termenul scurt pentru implementarea legii a dus la aceasta situaţie. Partidul Naţional Democrat pe care l-a condus ar mai avea de recuperat aproape 5.000 de lei.

Daniel Fenechiu, fost preşedinte PND: „Au fost sume care au fost apreciate de Autoritatea Electorală ca fiind cheltuite fără respectarea deplină a legii”.

Altor opt partide locale înscrise în competiţia de la locale nu li s-a returnat niciun leu din suma solicitată. În campanie, aproximativ 2 milioane de lei au fost cheltuite de candidaţii independenţi - un sfert din această sumă nu a mai fost rambursată de Autoritatea Electorală Permanentă.

Sursa Digi24 TV

FOTO: INQUAM - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri