EXCLUSIV. Traian Băsescu s-a consultat şi cu serviciile secrete în privinţa demisiei

Data publicării:
traian basescu declaratie despre bercea mondial - presidency-1

(VIDEO - Traian Băsescu, pentru Digi24)

ACTUALIZARE 13.58. „Demisia unui preşedinte nu e numai voia lui, el trebuie să facă de multe ori ce trebuie”, a spus Traian Băsescu, pentru Digi24.

Întrebat dacă printre instituţiile statului cu care s-a consultat s-au aflat şi serviciile secrete, şeful statului a răspuns: „Şi servicii secrete, da, pentru cîă au o analiză mai bună şi a situaţiei pe plan internaţional, şi pentru intern”.


(VIDEO - Traian Băsescu, pentru Adevărul LIVE)

Nu mi-a fost uşor să iau o decizie de a spune că nu voi demisiona pentru că, moral, ai un şoc când se întâmplă aşa ceva”, a declarat Traian Băsescu, invitat la Adevărul Live.

Întrebat dacă demisia a fost primul său gând după începerea scandalului în care este implicat fratele său Mircea Băsescu, şeful statului a răspuns: „Am avut şi această variantă în analiză şi am discutat-o şi cu unele instituţii ale statului.Pe de o parte este partea legală că nu poţi să fii responsabil pentru un om, fie el şi fratele tău, de 60 de ani. În al doilea rând am făcut analiza situaţiei politice. O demisie nu ar fi dat uicio şansă candidatului opoziţiei la alegerile prezidenţiale”. 

Aş fi fost blamat de toată dreapta, deşi, pentru mine, cel mai uşor lucru era să-mi dau demisia. Aş fi scăpat de toate comentariile. Dar, ulterior, reproşul că aş fi trădat dreapta ar fi fost foarte puternic. Dreapta este nepregătită, cum nu este nici astăzi. Ar fi fost alegeri anticipate”, a adăugat preşedintele.

După izbucnirea scandalului Mircea Băsescu – Bercea Mondial, Traian Băsescu a făcut mai multe declaraţii în care a susţinut că nu a ştiut nimic despre relațiile dintre interlopul Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial, și fratele său, arestat preventiv pentru trafic de influență. 

Şi şeful SRI George Maiora susţinut această declaraţie, spunând că l-a informat pe preşedintele Traian Băsescu în legătură cu probleme ce ţin de securitatea naţională, privind activitatea clanului condus de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. „Nu a conţinut acea informare aspecte referitoare la raporturile sau relaţiile lui Bercea cu fratele domniei sale”, a spus George Maior. 

În contextul scandalului în care este implicat Mircea Băsescu, parlamentarii au votat în 25 iunie declaraţia politică prin care cer demisia de onoare a preşedintelui. Șeful statului anunţase deja că îşi va duce mandatul până la capăt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri