Există ofițeri acoperiți printre parlamentari și ziariști? Ce spune șeful SRI

Data publicării:
22032013 20m 20maior 20parlamentari 20ziaristi-51104

GeorgeMaior, șeful SRI, i-a răspuns jurnalistului Luca Niculescu, în emisiunea „Imparțial” de vineri seară, la întrebările referitoare la infiltrarea ofițerilor acoperiți ai SRI printre parlamentari și ziariști.

Luca Niculescu: Un alt mit este cel al ofițerilor acoperiți ai SRI. Există așa ceva printre parlamentari?

George Maior: Nu există, există și posibilitatea de a controla acest lucru. M-a întrebat un parlamentar din comisia de control asupra SRI cum putem să știm acest lucru. Dacă îmi trimite o scrisoare sau mă întreabă în cadrul oficial al comisiei și eu spun că nu, acest răspuns are și o valoare juridică clară.

Luca Niculescu: Dvs sunteți obligat să îi spuneți adevărul...

George Maior: Bineînțeles. Îi pot răspunde inclusiv în scris despre acest lucru. Credeți că cineva se joacă cu aceste lucruri? Chiar în perspectivă arhivelor care într-adevăr se deschid mai târziu, din anumite rațiuni pentru serviciile de informații.

Luca Niculescu: Deci asta înseamnă că Sebastian Ghiță nu este ofițer acoperit al SRI?

George Maior: Eu am spus ce am avut de spus, cred că logica pur aristotelică spune acest lucru.

Luca Niculescu: Numele domniei sale de ani de zile este evocat alături de SRI...

George Maior: Am rămas uimit când cineva și nu vreau să dau nume, vorbește bine despre SRI să fie și din această perspectivă asociat cu el, ce fel de țara este aceasta? Este o mândrie pentru o națiune să aibă un serviciu care lucrează pentru securitatea sa și interesele sale în lume și dacă se vorbește bine de el înseamnă că serviciul are ceva cu acea persoană sau înseamnă că e ceva dubios?

Luca Niculescu: Sunt ofițeri acoperiți printre jurnaliști?

George Maior: Am mai răspuns la acest lucru. În sistemul UE și pe această zonă acționăm în concordanță cu cele mai stricte standarde democratice. Punct.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri