Rezultate finale: PSD a pierdut la scor alegerile pentru primăria Târgu Jiu

Data actualizării: Data publicării:
stampila buletin de vot foto roaep ro

Surpriză în alegerile parţiale. La Târgu Jiu, pentru prima dată în ultimii 17 ani, social-democraţii pierd postul de primar în favoarea liberalilor, potrivit unui sondaj la închiderea urnelor realizat de universitatea de stat din localitate. Postul de primar se eliberase după ce fostul edil Florin Cârciumaru a fost ales toamna trecută în Senat. Oamenii şi-au desemnat duminică primarii în 49 de localităţi, din 32 de judeţe. Este vorba despre localităţile care au rămas fără edili, fie pentru că au fost aleşi între timp în Parlament, fie au fost condamnaţi definitiv sau sunt incompatibili.

ACTUALIZARE. 10.40. Patru mii de voturi a fost diferenţa între candidatul PNL Marcel Romanescu şi social-democratul Aurel Popescu, principalii competitori în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu. După 17 ani, PSD pierde postul de primar al acestui municipiu, victoria lui Romanescu scoţându-i în stradă pe liberalii gorjeni pentru a sărbători victoria, în urma rezultatelor finale făcute publice de Biroul de Circumscripţie Electorală Gorj.

Potrivit News.ro tabloul oficial arată că liberalul Marcel Romanescu a obţinut 12.203 voturi (51,72%) candidatul PSD Aurel Popescu la funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu a obţinut 8.200 de voturi (34,75%), Radu Miruţă de la USR - 979 de voturi (2,15%), Eduard Lădaru de la ALDE - 509 voturi (2,15%), Daniela Grădinaru de la PMP - 359 de voturi (1,52%), independentul Viorel Caragea - 1.091 de voturi (4,62%). 

Social-democraţii au pierdut alegerile şi în comunagorjeană Drăguţeşti, unde a fost ales primar candidatul ALDE Dumitru Popescu.

La Târgu Jiu, șapte candidaţi s-au luptat pentru fotoliul de primar, după ce fostul edil, Florin Cârciumaru, a plecat în Senatul României, după 17 ani în care a condus oraşul. Dintre cei șapte candidaţi, doi sunt independenţi. Potrivit unui exit-poll realizat de universitatea din Târgu Jiu, PSD ar fi pierdut postul în favoarea liberalilor.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prezența la vot a fost scăzută - doar 29%.

Şi la Craiova au fost alegeri, după ce fostul primar Lia Olguţa Vasilescu s-a mutat la Bucureşti, să fie ministru al Muncii.

În ultimii 5 ani, Craiova a avut cea mai spectaculoasă dezvoltare dintre orașele din România. Am demarat foarte multe proiecte care în perioada următoare au nevoie de o persoană care să se zbată pentru ele”, a spus Olguța Vasilescu.

La Râşnov, în judeţul Braşov, locuitorii au mers să-şi aleagă alt primar după ce fostul edil a preferat să ocupe poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

La Buşteni, oraşul a rămas fără primar după ce Emanoil Savin, fostul edil a devenit senator. Opt candidaţi s-au înscris în cursă.

La Șipote, Iaşi, 4.000 de locuitori au venit să aleagă alt primar iî locul edilului demis anul trecut în urma unei condamnări penale pentru fals intelectual.

Potrivit legii, devin primari candidații care vor aduna cele mai multe voturi.

Postul de primar se eliberase după ce fostul edil Florin Cârciumaru a fost ales toamna trecută în Senat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri