Explicaţiile lui Victor Ponta: "Nu sunt dispus să fac rău PSD"

Data publicării:
ponta profil fb

 

„De ce m-am gândit să candidez la funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor ?

1. Pentru că foarte mulţi oameni pe care îi preţuiesc ( plus colegi de Partid şi lideri politici inclusiv Liviu Dragnea) mi-au spus că nu pot să abandonez încrederea şi speranţele investite în mine în toţi aceşti ani / nici să spun că nu mai îmi pasă de lucrurile nedrepte şi de modul în care iar România este dărâmată că în Legendă Meşterului Manole - deci trebuie să uit rănile şi să mă implic

2. Pentru că am experienţă şi cunoştintele necesare să exercit alături de colegii mei una din funcţiile de baza ale Parlamentului - controlul asupra actelor legislative şi acţiunilor Guvernului ( indiferent cum se cheamă acesta, este democratic şi util unei societăţi că zi de zi să monitorizezi guvernarea şi să sancţionezi greşelile)

3. Pentru că ( alături de Călin Popescu Tăriceanu) am autoritatea morală şi politică să cer Preşedintelui ( indiferent că îl cheamă Băsescu sau Iohannis) să îşi exercite doar atribuţiile din Constituţie, să respecte Parlamentul şi să nu facă din acesta o ţintă ( aşa cum au făcut toţi liderii nedemocratici)!

4. Pentru că ştiu ce înseamnă legi bune şi legi proaste ( am în bagajul meu politic şi una şi altă) / ştiu ce înseamnă pentru omul obişnuit o lege greşită sau una înţeleaptă! Şi pot să ajut la elaborarea unor legi bune

De ce nu am mai candidat?

1. Pentru că în loc să discutăm de proiectele de mai sus, prin suspiciune, manipulare şi interpretări greşite ( inclusiv prin greaseala mea de a explică) totul urmă să se transforme azi într-o bătălie pentru putere în PSD - ceea ce eu nu îmi doresc şi nu am avut în gând! Nu sunt dispus să fac rău PSD şi nici să dau bătălii pentru mize pe care nu le consider importante!

Ce o să fac în continuare?

Datoria faţă de toţi cei care au avut încredere în mine , că şi faţă de cei care nu m-au plăcut şi m-au bănuit în mod eronat de tot felul de lucruri rele! Doar atât!”Victor Ponta a declarat, marţi, că îşi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor doar dacă are susţinerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în caz contrar intenţionând să renunţe, pentru a nu provoca tensiuni în partid.

”Îmi pare rău dacă vă stric vreo ştire. Eu nu m-am trezit niciodată că vreau funcţii, că am avut. În campanie, şi domnul Dragnea şi colegii mei mi-au zis să mă implic şi m-am implicat, mi-au zis că ar fi bine să fiu la Cameră (n.r. - preşedinte al Camerei) şi am zis "bine, de acord". Acum este foarte simplu: dacă domnul Dragnea mă susţine, candidez la Cameră, dacă nu mă susţine, nu candidez, că nu vreau să ne certăm în PSD. Pune domnia sa pe cine crede că e mai bun. Nu e niciun conflict. Mă susţine, mă duc, nu mă susţine nu mă duc”, a declarat Victor Ponta, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Florin Iordache a rămas însă preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor până la alegerile parlamentare din toamnă, au decis social-democraţii în cadrul Comitetului Executiv Naţional.

Propunerea a venit de la preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în cadrul şedinţei, după ce Victor Ponta a anunţat că ar vrea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor doar dacă Dragnea îl susţine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri