Sari la conținut

Explicațiile premierului pentru fotografia controversată a noului Cabinet

Unii dintre ei pur şi simplu nu se văd în poza de grup, iar încadratura nefericită îi plasează inestetic pe câţiva dintre membrii cabinetului în afara panoului cu însemnele Guvernului. Ochiul atent al utilizatorilor reţelelor de socializare a observat, pe jos, la picioarele miniştrilor, bileţelele care indicau locul pe care trebuiau să-l ocupe demnitarii. Într-un interviu la postul public de radio, premierul Dacian Cioloş a explicat că regulile de protocol au impus această aranjare a miniştrilor, dar că va cere ca fotografia să fie refăcută.

Şi pe mine m-a deranjat când am văzut. Nu mi-am dat seama de aceste lucru când poza a fost făcută. A fost regula de protocol a ministerelor, care le-a dus pe doamne în spate, aşa cum în Parlament, în momentul votului din plen, am fost puțin supărat că doamnele au fost puse în spate și bărbații în față. Mi s-a explicat că asta e regula de protocol, că ministerele se pun în ordine alfabetică. Întâmplarea a făcut că doamnele au fost puse în spate. Cu prima ocazie cu care îi voi avea pe toți miniștrii la ședința de guvern o să refacem poza și dincolo de orice regulă de protocol, îmi asum această responsabilitate și să punem doamnele în față”, a declarat premierul Dacian Cioloș la RRA.

În această seară, de la ora 20.00, premierul Dacian Cioloş este invitat la Digi24. Priorităţile noului Executiv, obiectivele din programul de guvernare, dar şi viziunea administrativă sunt doar câteva dintre temele ce vor fi discutate în interviul realizat de Luca Niculescu, în emisiunea „Imparţial”.

Pe aceeași temă