F. Iordache (PSD): Preşedintele trebuia să iasă public, aşa cum era obiceiul

Data actualizării: Data publicării:
florin iordache - furaciune

Florin Iordache, deputat PSD, a declarat la Digi24 că se aştepta ca preşedintele să fi ieşit aseară şi să anunţe public, pentru că aşa era obiceiul. „Am încredere în Sorin Grindeanu că e omul potrivit”, a spus el.

„Mă aşteptam ca preşedintele să fi ieşit aseară şi să anunţe public, ăsta era obiceiul – preşedintele iese cu premierul desemnat şi era normal să iasă dumnealui să anunţe, nu printr-un simplu comunicat.

Premierul desemnat va fi cel care va anunţa lista miniştrilor şi o va comunica Parlamentului”, a declarat Florin Iordache.

Întrebat dacă ar urma să ocupe portofoliul de la Justiţie, Florin Iordache a afirmat că „sunt variante vehiculate de presă”: „Eu ştiu că premierul desemnat va fi cel care va anunţa şi va trimite Parlamentului şi când va fi o listă oficială. Aceea va fi lista”.

Iordache a adăugat că dacă preşedintele desemna premierul mai devreme, programul de guvernare putea fi votat, iar promisiunile din campanie puteau fi aplicate de la 1 ianuarie.

Întrebat care a fost argumentul care a cântărit în decizia preşedintelui, Iordache a răspuns: „Din punctul meu de vedere, nici lui Sevil nu avea ce să-i reproşeze. A fost un joc de imagine, o încercare a preşedintelui să deturneze votul românilor. Atât timp cât am demonstrat că avem oameni credibil, am venit cu un program de guvernare foarte bun, preşedintele trebuia să fie de acord de prima dată”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri