Falcă îl contrazice pe Ciolacu, la Digi FM: Reforma pensiilor speciale trebuie adoptată cu riscul de a supăra militarii și magistrații

Data actualizării: Data publicării:
Vicepreședintele PNL Gheorghe Falca.
Vicepreședintele PNL Gheorghe Falca. Foto: Facebook/ Gheorghe Falcă

Coaliția de guvernare nu trebuie să renunțe sub nicio formă la reforma radicală a pensiilor speciale, spune la Digi FM europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă.

În opinia lui Gheorghe Falcă, proiectul ar trebui adoptat cu riscul de a-i supăra pe militari sau magistrați, beneficiarii pensiilor speciale.

Liberalul a făcut aceste precizări în replică la afirmațiile lui Marcel Ciolacu care a susținut că "dacă luăm ad-litteram ce ne-am asumat în PNRR depopulăm Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Justiția, toate serviciile".

În aceste condiții nu mai putem face nicio reformă în România, afirmă Gheorghe Falcă: "Așa nu mai putem face nicio reformă în România, pentru că nu putem face reforma administrației, că o să-i supărăm pe primari, nu o să putem să facem reforma în educație, pentru că o să-i supărăm pe nu știu cine. Eu cred că se poate realiza o reformă a pensiilor speciale, astfel încât oamenii care lucrează în sistemul respectiv să aibă contributivitate mai mare, astfel încât să aibă pensii mai mare."

"Pierderea banilor înseamnă că nu ne gândim la cetățeni, la dezvoltarea României, ci ne gândim doar la o clasă socială care are pensii nu pe contributivitate. Lucrul acesta trebuie modificat", a adăugat el.

Gheorghe Falcă l-a criticat dur pe ministrul Muncii că nu a reușit până acum să rezolve problema pensiilor speciale și cere coaliției să își asume reforma: "Să muncească un pic mai mult și vor ajunge la un consens. Mai multă atenție, mai multe responsabilități asumate. La nivelul Bruxelles-ului, această reformă este trecută în atribuțiunea Ministerului Muncii. Ministerul Muncii trebuie să facă această reformă, să o coordoneze, iar lucrul acesta trebuia finalizat până în decembrie".

Liberalul a subliniat că în opinia lui, Budăi "nu are curajul asumării": "Părerea mea e că nu are nici știința de a înțelege ce înseamnă să pui pensiile pe contributivitate. Important este să lucreze cu specialiștii, în special cu cei de la Banca Mondială, pentru a prezenta soluțiile optime, astfel încât România să primească acești bani."

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri