„Femeia asta nu e om”. CTP o critică pe Viorica Dăncilă pentru reacția la tragedia Colectiv

Data actualizării: Data publicării:
dancila azi

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu i-a criticat pe premierul Viorica Dăncilă și pe președintele PSD Liviu Dragnea pentru reacțiile avute atunci când au fost întrebați de jurnaliști dacă au un mesaj pentru victimele tragediei din Colectiv.

 

Cristian Tudor Popescu, despre premierul Dăncilă: „Nu e om. Am scris odată un text, „Femeia nu e om”, cu 25 de ani în urmă, și mi-am luat pentru textul ăla, Dumnezeule! Culmea este că în acel text, la sfârșit, spuneam că femeia nu e om pentru că e mai aproape de Dumnezeu decât bărbatul, asta era ultima frază din text. Dar se pare că nu au avut răbdare să citească, au rămas la titlu.

Femeia nu e om, spuneam, dar femeia asta nu e om. Nu ești om dacă nu răspunzi. Putea să răspundă în orice fel. Putea să spună: Dumnezeu să-i ierte, să-odihnească, de pildă. Putea să spună: păcat de viețile lor, că erau tineri. Putea să spună: foarte bine că au murit, că erau niște sataniști și drogați, ce căutau acolo? Și asta era o reacție umană. Dar ca să spui: mulțumesc, mulțumesc, de două ori și să te uiți ca... am trei variante: capra-n grâu (o scoatem, că avem o cacofonie), râma-n piatră sau curca-n lemne...

Nici măcar nu a rămas în neomenia ei până la capăt. Și asta i-ar fi dat măcar o boare de umanitate. Să tacă dracului din gură – mă adăpez, cum zicea dl Iliescu, mă adăpez și eu de la dl Dragnea, dacă a zis al treilea om în stat, cum să nu zic și eu? Să tacă, să nu trimită comunicatul ăla, să o lase așa cum a căzut  sau cum spunea Dan Iosif, Dumnezeu să-l ierte, laso-n sânge!

Cristian Tudor Popescu, despre Liviu Dragnea: „Este foarte clar, din nou, manipularea, este aluzia la ceea ce circulă prin popor, pentru că a fost tot timpul răspândit de propagandăii PSD, ideea că Iohannis a pus foc, că a zis fraza aia acolo: a trebuit să moară atâția oameni ca să plece Ponta din funcția de prim-ministru și corupția ucide. Și pe baza acestor fraze, nu-i așa? Rezultă că Iohannis, cu tehnică din străinătate – sunt analize, că a mers flacăra cu 40 de metri pe secundă, așa ceva nu există, materiale civile, numai substanțe militare – deci Iohannis a pus focul, cu niște agenți din afară, eventual al lui Soros, ca să-l dea jos pe Ponta.

Pe Ponta nu l-a dat jos Dragnea, nu cumva să credeți așa ceva, Doamne ferește! Iohannis l-a dat, omorând oameni. Asta este „ceva i-a ucis, nu știu bine ce s-a întâmplat acolo, poate sunt invenții tot ce am citit”. Din nou: ați citit, stimați cetățeni, ați auzit la diverse posturi TV, că cititul e greu, ați auzit chestia asta, că focul a fost pus acolo și de fapt...ce să mai!”

Citiţi şi: 

C. T. Popescu: „Ce dracu” al lui Dragnea e pentru popor

C.T. Popescu: Tudorel Toader nu a confundat Lazării. A făcut-o deliberat

C. T. Popescu: Ce bărbat este Augustin Lazăr? Câtă demnitate are în el să spună: de vină e o grefieră!

Viorica Dăncilă a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, întrebată dacă are un mesaj pentru victimele de la Colectiv, chiar în ziua în care se comemorau 30 de ani de la tragedie. A spus „Mulțumesc, mulțumesc” și a plecat. Mai târziu, după un val de critici, Guvernul a dat un comunicat sec, în care premierul spunea: Gândul meu se îndreaptă în aceste zile către tinerii care și-au pierdut viața în tragicul incendiu din Clubul Colectiv și către cei care au suferit în urma acestui cumplit incident”. 

În aceeași zi, Liviu Dragnea a făcut declarații care amintesc de teorii ale conspirației, potrivit căreia incendiul de la Colectiv a fost pus. „Poate lucruri pe care le-am citit sunt prostii sau invenții”, s-a apărat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri