Fifor, către Orban: Să vorbiți de legitimitate când vă treceți Guvernul în Parlament

Data publicării:
Mihai Fifor
Mihai Fifor Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul General al PSD Mihai Fifor a reacționat, joi, după ce Ludovic Orban a comparat măsura PSD de a majora salariul minim cu măsura luată în 1989. El susține că salariul nu s-a majorat doar cu 100 de lei, iar PNL ar trebui să vorbească de legitimitate după învestirea Guvernului în Parlament.

„De vreo două zile PNL atacă Guvernul Dăncilă că majorează salariul minim NET cu 100 de lei. Că, vezi Doamne, -mai era cineva prin 1989 care mai dădea 100 de lei” și că „guvernul n-ar fi legitim-. Domnule premier desemnat, doar atâta puteți?! Comparația cu 1989 nu ține. Pentru că nu vorbim aici doar de 100 de lei. În 2016, salariul minim, -în mână- era de 878 de lei. Noi îl ducem acum, în 2019, conform programului de guvernare al PSD, la 1.363 lei. Faceți calculele! +55%!!! Știu că vă deranjează! Stiu si că PNL vrea programatic să desființeze salariul minim, pentru că ar fi -anti-economic și anti-social-”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook, potrivit Mediafax.

Social-democratul îi transmite liderului PNL Ludovic Orban că ar trebui să vorbească despre legitimitate abia după ce își trece Guvernul prin Parlament.

„Vă gândiți doar la corporații. Puțin vă pasă că 1,7 milioane de români s-ar trezi cu salariile tăiate a doua zi după o astfel de măsură! Cât despre legitimitate, să vorbiți când vă treceți guvernul prin Parlament! Și nici măcar atunci, pentru că văd acum că vă negociați majoritatea taman cu trădătorii pe care spuneați că nu-i luați prizonieri!”, a adăugat Fifor.

Ludovic Orban a ironizat, marți, anunțul Vioricăi Dăncilă și al ministrului Muncii, Marius Budăi, cu privire la majorarea salariului minim cu 100 de lei, afirmând că „mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei”. El a apreciat că măsura nu poate fi luată de un guvern demis. „Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu... ”, a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban.

Viorica Dăncilă a declarat, marți, în timpul unei acțiuni electorale la Botoșani, că Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei. Anterior, ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmase că miercuri va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern în acest sens.

Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, anunțase că miercuri dimineață va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern privind majorarea salariul minim pe economie cu 100 de lei.

În prezent salariul minim brut este de 2080 lei. De asemenea, persoanele cu facultate care au cel puțin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar.

Potrivit programului de guvernare, „salariul minim net va crește anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri