Firea: Bilanţul primilor doi ani de mandat nu e menit să potenţeze o candidatură prezidenţiale

Data publicării:
firea arena nationala ganea inquam 4
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Primarul general Gabriela Firea a precizat joi că îşi va duce la bun sfârşit mandatul de la Primăria Generală, iar bilanţul primilor doi ani de activitate, prezentat în ultimele zile prin materiale video, nu este un exerciţiu de imagine.

„În ciuda încercărilor adversarilor politici de a-l minimaliza, etichetându-l ca simplu exerciţiu de imagine, demersul meu a avut ca unică motivaţie respectul pentru bucureşteni şi nu este menit să potenţeze vreo candidatură a mea la alegerile europarlamentare sau prezidenţiale, aşa cum s-a tot speculat în ultima perioadă. Vreau să fie clar pentru toată lumea - îmi voi duce mandatul de primar la bun sfârşit şi nimic nu mă va putea abate din acest drum”, a scris Firea pe Facebook, potrivit Agerpres.

Primarul general a menţionat că, dacă nu ar fi realizat acest demers, publicul ar fi luat contact „doar cu aşa-zisele bilanţuri” făcute de opoziţia din Consiliul General, pe care le-a numit „doar nişte atacuri politice, bazate pe distorsionări ale adevărului, informaţii scoase din context şi afirmaţii tendenţioase”.

„Am prezentat, succint, în ultimele zile, prin intermediul unor materiale video, ceea ce eu şi echipa mea am realizat în primii doi ani de mandat, precum şi proiectele pentru perioada următoare. Nu ne-am lăudat, ci doar am prezentat cu onestitate lucrurile pe care le-am făcut în domeniile pe care noi le considerăm prioritare pentru Bucureşti”, a mai spus Firea.

Edilul general a admis că nu au fost rezolvate toate problemele Bucureştiului, „multe dintre ele cronicizate de-a lungul timpului”, dar a dat asigurări că actuala administraţie se străduieşte să găsească „cele mai eficiente soluţii”.

În opinia sa, „numai cineva rău intenţionat sau care nu are contact cu realităţile din oraş” poate spune că nu s-au făcut progrese.

„Sunt, totuşi, primar general de doar doi ani, nu de 20, un termen mult prea scurt pentru ca proiectele şi iniţiativele noastre să fie finalizate. Aş vrea să le mulţumesc pe această cale consilierilor generali de la PSD şi ALDE, care şi-au făcut cu onestitate şi consecvenţă datoria faţă de bucureşteni în aceşti doi ani, precum şi directorilor din Primărie, consilierilor şi colaboratorilor mei, care mi-au fost alături în elaborarea, susţinerea şi implementarea proiectelor. Iar bucureştenilor le garantez că şi în următorii doi ani voi munci zi-lumină pentru a obţine rezultatele pe care le-am promis. Şi, în ciuda tuturor piedicilor şi ameninţărilor, a pesimiştilor, adversarilor şi detractorilor, le voi obţine!”, a precizat Firea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri