Sari la conținut
News Alert

Firea: Cei care cu adevărat rezistă în România sunt primarii

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat luni, la Adunarea generală a primarilor de municipii, că noua urare între edili este „ne bucurăm că suntem sănătoşi şi liberi”, ceea ce nu este „o normă de normalitate”, în condiţiile în care aleşii locali trebuie să dea socoteală politic doar în faţa celor care i-au votat, potrivit News.ro.

firea

„Mă alătur celor care cu adevărat rezistă în România şi rezistă într-un domeniu extrem de dificil, complex şi riscant. (...) Cei mai mulţi dintre dumneavoastră, surprinzător, deşi veneaţi din zone diferite ale ţării, spuneaţi aceleaşi lucruri, aceleaşi aspecte: «Ne bucurăm că suntem sănătoşi şi liberi!». Aceasta a devenit urarea între primari, ceea ce nu este o normă de normalitate. Normal este ca aleşii să dea socoteală politic în faţa celor care i-au ales”, a precizat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai afirmat că alegătorii îşi doresc ca primarii să fie profesionişti şi oneşti, „mai departe fiind alte aspecte care nu mai ţin de democraţie”. 

Prina declarația de astăzi, Gabriela Firea a ironizat protestele care au loc de la izbucnirea scandalului din jurul ordonanței 13. Manifestanții au adoptat drept moto al protestelor cuvântul „#rezist”.