Firea: De azi, relația cu Tudose e calmă. Ce spune premierul

Data actualizării: Data publicării:
Tudose Firea agerpres_10015940

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarii de sectoare și preşedintele Senatului, Călin Popescu- Tăriceanu, s-au întâlnit astăzi cu președintele PSD Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Camera Deputaţilor. Primarul general spune că a lăsat în urmă disputa cu Mihai Tudose.

ACTUALIZARE. Și premierul Mihai Tudose spune că relația sa cu Gabriela Firea nu mai e tensionată. Întrebat, după o întâlnire cu Liviu Dragnea, dacă au fost rezolvate tensiunile cu Gabriela Firea, premierul a răspuns: „Da”.

Tudose a fost întrebat și dacă mai vrea să preia PSD. „Mai vreți să preluați înseamnă că am vrut vreodată. Deci, nu”, a spus premierul.


Aceştia au intrat în biroul lui Liviu Dragnea în jurul orei 12:20. După încheierea discuțiilor, Gabriela Firea a spus că s-a discutat despre proiectele Capitalei și despre bugete: „Am primit asigurări că toate proiectele începute si cele noi se vor putea derula”.

Întrebată de relația sa cu premierul Tudose, Gabriela Firea a spus: „A fost una încordată, de azi e calmă, sper să colaborăm bine în continuare. Avem o misiune, nu e loc de disensiuni, a fost un incident neplăcut peste care eu am trecut”.

„Am lămurit toate problemele care au apărut, sperăm să nu mai apară astfel de tensiuni”, a adăugat ea.

„Am avut astăzi o discuţie, după ce am finalizat - n-aş vrea să folosesc cuvântul negociere, pentru că pare foarte dur şi pentru că pare că ar fi două părţi adverse - discuţia, analiza pe buget. Am avut şi o astfel de discuţie. Ne-am spus în particular tot ceea ce vroiam să ne reproşăm unul celuilalt şi consider că în acest moment putem nu neapărat să ştergem cu buretele, dar putem să continuăm relaţia de colegialitate, trecând peste acest incident”, a spus Firea.

Ea a vorbit și despre presupusele intenții de preluare a șefiei PSD: „Poate că îşi dă seama că şi eu am multă treabă la primărie şi deci nu sunt interesată de această preluare şi dumnealui are o activitate foarte intensă la Palatul Victoria şi în primul rând avem preşedinte. Noi avem un preşedinte de partid ales de toţi membrii din PSD şi nu se pune problema înlocuirii acestuia. Cred că sunt anumite comentarii şi speculaţii care se fac”.

Săptămâna trecută au fost tensiuni între cei doi lideri din PSD. Contrele dintre ei, purtate prin intermediul grupului de Whatsapp al comunicatorilor PSD, au răbufnit public, sâmbătă. Tensiunile și discuțiile în contradictoriu au apărut după decizia - între timp revocată - a edilului de organizare a târgului de Crăciun chiar în faţa Guvernului, acolo unde protestatarii se adună de obicei ca să scandeze împotriva puterii.

Luni, Gabriela Firea l-a criticat din nou pe Mihai Tudose, pentru a treia zi consecutiv. Gabriela Firea a declarat, într-o intervenţie la România TV, că nu şi-a putut realiza unele obiective în Bucureşti din cauză că nu a primit suficient sprijin din partea Guvernului. În urmă cu jumătate de an, primarul general al Capitalei îi făcea aceleaşi reproşuri lui Sorin Grindeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri