Firea amenință PSD cu demisia din funcții, dacă problemele Capitalei nu-şi găsesc rezolvare

Data actualizării: Data publicării:
firea gabriela inquam
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, că va demisiona din toate funcţiile din partid dacă problemele grave ale Bucureştiului nu îşi vor regăsi o rezolvare „într-un timp rezonabil”, spunând că nu îi folosesc funcţiile din PSD dacă nu reuşeşte că îi determine pe colegii săi „să privească cu obiectivitate problemele Capitalei”, scrie News.ro.

firea gabriela inquam
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: Reacția lui Dragnea la criticile Gabrielei Firea

Gabriela Firea a reclamat, înaintea şedinţei PSD, că guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria nu au sprijinit primăriile. 

„Sunt primar al Capitalei de un an şi jumătate. În premieră, Bucureştiul a fost câştigat de şapte primari PSD, unul general şi şase de sectoare, şi din nefericire guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria nu ne-au sprijinit”, a declarat Firea, la Palatul Parlamentului.

Citiți și ”Ce nu a putut spune public Frans Timmermans despre asaltul împotriva DNA”

Ea a spus că acum i-a „renăscut” speranţa, pentru că o cunoaşte pe Viorica Dăncilă de câţiva ani şi ştie că este „un om corect şi un om care nu face rabat de la calitate”.

„Deşi am avut dezamăgiri anterior, acum cred că o parte din proiectele Capitalei vor fi rezolvate. Dacă nu, vă spun de pe acum - îmi voi da demisia din toate funcţiile politice. Rămân simplu membru de partid. (...) La ce-mi folosesc aceste funcţii de preşedinte PSD Ilfov, preşedinte interimar PSD Bucureşti, vicepreşedinte la nivel naţional, dacă eu cu aceste funcţii, care par importante, nu reuşesc să îi fac pe colegii mei să privească cu obiectivitate problemele Capitalei? (...) Dacă într-un timp rezonabil problemele grave ale Capitalei nu îşi vor regăsi o rezolvare, eu îmi voi da demisia din toate funcţiile politice”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general a mai spus că nu se află nici în tabăra „pro-Dragnea”, nici în cea „anti-Dragnea”, însă a afirmat că promisiunile făcute cetățenilor din Capitală nu le-a făcut singură, ci alături de Liviu Dragnea.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD s-a reunit luni într-o şedinţă pregătitoare Congresului extraordinar din 10 martie, în care Liviu Dragnea va cere votul de reconfirmare la şefia partidului. Liderul PSD a declarat înaintea şedinţei că va propune ca partidul să aibă 16 vicepreşedinţi, câte doi pentru fiecare regiune, posturile urmând a fi egal împărţite între femei şi bărbaţi. El a precizat că susţinerea sa pentru femei nu este ”un moft”, făcând tot ce a depins de el pentru ca femeile să capete ”un rol important”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri