Firea atacă tabăra Dragnea și o apără pe Speranța Cliseru: În general nu mă înconjur de oameni care mint

Data actualizării: Data publicării:
firea 3

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea, a declarat miercuri, referindu-se la mitingul din Piaţa Victoriei din data de 10 august, că Primăria Generală nu dă ordine jandarmilor sau prefectului, deoarece nu are o astfel de calitate.

Gabriela Firea a menţionat că Primăria Capitalei a fost reprezentată la centrul de comandă prin viceprimarul Aurelian Bădulescu (foto stânga), deoarece acestuia i-au fost delegate atribuţiile în perioada respectivă. Ea a subliniat că viceprimarul avea atribuţii doar în ce priveşte eventuale restricţii de circulaţie sau devierea traseului unor mijloace de transport în comun.

Primarul a mai precizat că aşteaptă finalizarea anchetei în domeniu, dar a menţionat totodată: „În general nu mă înconjur de oameni care mint”.

Astfel, Gabriela Firea i-a luat apărarea prefectului Speranța Clișeru, ale cărei declarații le contrazic pe cele ale ministrului de Interne Carmen Dan, dar și pe cele ale jandarmeriei, referitor la prezența prefectului în Piața Victoriei în data de 10 august, dar și la ora la care a fost semnat ordinul prin care jandarmii au intervenit în forță. 

Întrebată dacă e potrivită demisia prefectului Capitalei Speranţa Cliseru, care anterior i-a fost consilier personal, Firea a spus că un punct de vedere trebuie să-l aibă Guvernul, nu primăria.

Potrivit informațiilor din spațiul public, Liviu Dragnea este hotărât să-i retragă sprijinul politic Gabrielei Firea.

Până acum, atât la Parchetul Militar cât şi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-au înregistrat peste 700 de plângeri penale, venite din partea persoanelor care au suferit vătămari și au fost agresate la protestul diasporei, iar unii dintre ei au spus că vor cere daune pentru cele pătimite.

Procurorii militari de la Parchetul General continuă cercetările și au cerut o expertiză fizico-chimică a gazelor lacrimogene folosite de către jandarmi la protestul din 10 august, cercetările urmând a fi efectuate de experți din Institutul de Expertize Criminalistice.

În continuare, în acest caz, se desfăşoară investigaţii pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea de violenţe, inclusiv din rândul forţelor de ordine.

Sursa: Digi24, Agerpres

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri