Firea, înainte de ședința PSD: Nu candidez pentru conducerea interimară. Pentru Congres analizez

Data actualizării: Data publicării:
firea-sediu-psd

Gabriela Firea, președintele PSD București, a spus înainte de ședința CEx a PSD că nu dorește să candideze pentru o eventuală conducere interimară, argumentând că „nu vânez funcții”, adăugând la scurt timp că analizează însă dacă va candida la următorul Congres.

„Cred că trebuie să avem grijă ca după ședință echipa să rămână unită, partidul să nu aibă de suferit mai mult decât a avut de suferit în aceste alegeri. Să nu ne împărțim în două-trei echipe. Ne-ar fragiliza, nu doar atunci când am fost la guvernare, ci și acum în opoziție. Trebuie să ne reformăm, dar o reformă reală, adevărată, pe care o cer votanții noștri și cei pe care i-am dezamăgit”, a spus Firea, înainte de ședința de partid.

Ea a mai spus că nu a participat la întâniri cu alți lideri PSD înainte de această ședință „pentru că nu mi se pare normal să repetăm greșelile din alte epoci. Eu nu m-am întâlnit cu cineva cu care să fac un rău PSD”.

„Am făcut apel la toți cei care m-au sunat să aibă grijă de partid și pe urmă de noi, să aducem oameni tineri lângă noi, să nu ne sfâșiem, să dam mesaje pozitive”, a mai spus ea.

Întrebată dacă își va depune demisia din funcțiile de conducere din partid, Firea a răspuns că „ar exista probabilitatea ca un coleg de-al nostru să propună încetarea Biroului Permanent privind demisia în bloc. Mi s-ar părea normal să respectăm statutul, să organizam un congres, cât se poate de rapid. Colegii care se consideră valoroși să candideze și în urma unui vot democratic, în fața delegaților, să avem o conducere”.

„Pentru conducere interimară nu voi candida, în cazul în care se propune. Pentru Congres analizez. Voi discuta cu colegii din regiune, București-Ilfov. Nu vânez funcții, nu vânez privilegii, pentru Contres voi analiza”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a subliniat că un Congres al PSD trebuie organizat „cât ami repede”.

Firea a evitat să spună dacă se va da un vot pentru funcția Vioricăi Dăncilă: „Depinde foarte mult și de opinia sa”.

În privința lui Gabriela Oprea și prezența sa în seara alegerilor la sediul PSD, ea a răspuns că „trebuie să ne reformăm, să vină mulți tineri, un aer proaspăt, nu vreau să fac un atac la persoană, mi-am spus opinia luni dimineață. Nu sunt de acord cu așa ceva, eu nu am votat ca aceste persoane să intre în CEx. O reforma trebuie să se facă cu oameni noi”.

Ea a avut același comentariu și ăn privința lui Marian Vanghelie. „Avem o conducere aleasă în Congres și nu mi se pare normală o intrare pe ușa din dos”, a spus Firea.

Primarul general al Capitalei a mai spus că în privința reformei „nu mai trebuei să lăsăm aceste cuvinte să rămână doar scrise pe Facebook sau în comunicate de presă. Ne dorim revenirea la electoratul nostru de bază”.

Întrebată dacă se consideră un om nou, Firea a răspuns că „sunt un om de echipă, sunt ca 98% dintre colegii mei, om de echipă, care vrea să construiască, care nu vrea să iasă în față cu orice preț”.

În ceea ce privește deciziile greșite pe care le regretă, ea a răspusn că sunt „mai multe”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri