Firea: Premierul Tudose este cel care a început să dea replici nepotrivite colegilor din partid

Data actualizării: Data publicării:
firea fb

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că premierul Mihai Tudose dă „replici nepotrivite” colegilor din partid și are o „atitudine arogantă” la adresa sa.

firea reactie agentia medicamentului

„Premierul este cel care a inaugurat această perioadă în care dă replici din ce în ce mai nepotrivite colegilor de partid, începând cu faptul că într-o emisiune televizată le-a numit penale pe cele două colege ale noastre fără să fie o decizie a unei instanţe în acest sens, continuând cu faptul că la informaţia colegului nostru că se va organiza un miting, dumnealui, întrebat de presă, a spus că este din Brăila, nu din Craiova, aş adăuga eu că nu îl interesează mitingurile, continuând cu afirmaţia, tot în faţa presei, că nu a citit declaraţia celor două Camere ale Parlamentului, cu alte cuvinte nu-l interesează opinia domniilor lor de ce nu participă la parada de 1 Decembrie, culminând cu declaraţiile publice negative la adresa unei iniţiative ale Primăriei Capitalei şi cu atitudinea arogantă la adresa primarului Capitalei, colega domniei sale”, a spus Gabriela Firea într-o interenţie telefonică la Antena 3, citată de News.ro.

Edilul a mai spus că, dacă un membru PSD ocupă o funcţie înaltă, de premier, primar sau preşedinte de consiliu, nu îi dă dreptul să îşi jignească colegii sau să îi „minimalizeze”.

De asemenea, Firea a mărturisit că i se pare nedrept că premierul Tudose s-a arătat îngrijorat de faptul că Piaţa Victoriei va fi ocupată de un târg de sărbători, iar cei care protestează de obicei acolo nu vor mai avea unde să îşi exprime punctul de vedere, după ce în privat i-a spus că se simte agasat de proteste şi de cererile tot mai multe ale sindicatelor de a protesta acolo.

Edilul a precizat că stenogramele apărute în presă sunt cenzurate, fiind tăiate anumite lucruri care l-ar fi defavorizat pe premier.

„Pe grupul nostru de WhatsApp unde ne mai comunicăm, ca între colegi, anumite sentimente şi stări, am trimis link-ul cu ştirea care apăruse deja pe toate site-urile, că premierul Tudose îi dă o lecţie Gabrielei Firea, se plasează de partea manifestanţilor, este împotriva primarului. Eu am dat acel link, cu completarea că dacă am ajuns să ne războim între noi nu facem altceva decât să dăm gură de oxigen adversarilor noştri politici. Orice am avea de comunicat ar trebui să o facem direct, nu în spaţiul public. (...) Eu i-am spus că mi se pare ipocrit că acum ceva vreme îmi spunea în privat că este agasat de protestele din Piaţa Victoriei şi de cererile sindicatelor de a face mitinguri, iar public s-a arătat îngrijorat că cei care ocupă de obicei piaţa nu vor mai avea un loc de exprimare. Mi s-a părut nedrept”, a povestit edilul.

Premierul Mihai Tudose a spus, joi, că decizia primarului Capitalei, Gabriela Firea, de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este cea mai inspirată, el motivând că, în primul rând, oamenii nu au pe unde să traverseze şi, în plus, este o decizie care se interpretează, dat fiind că acolo au loc proteste.

„Nu cred că este cea mai inspirată decizie. Spuneţi-mi dumneavoastră, în primul rând, pe unde ajungem acolo? Că nu prea sunt treceri de pietoni. Eu cred că îşi va da seama că nu este cea mai inspirată alegere. Mai mult, se şi interpretează, că se face târg ca să nu mai vină nu ştiu cine...”, a spus premierul.

Sâmbătă, primarul Capitalei a criticat modul în care a reacţionat Tudose în legătură cu organizarea târgului de sărbători în Piaţa Victoriei, considerând că a fost o manieră incorectă şi necolegială. Firea a spus că premierul ar trebui să înţeleagă faptul că trebuie să comunice direct cu colegii săi de partid, nu prin insinuări în presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri