Firea și Tudose s-au întâlnit pentru a discuta despre Elcen, metrou și centura Bucureștiului

Data publicării:
170705_PMB_TUDOSE_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că a discutat cu premierul Mihai Tudose despre intenția Municipalității de a achiziționa pachetul de acțiuni, deținut de statul român, prin Ministerul Energiei, de la ELCEN, relatează Agerpres

170705_PMB_TUDOSE_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

"Am discutat cu domnul prim-ministru despre faptul că Primăria Generală a Capitalei și-a manifestat intenția chiar printr-o hotărâre de Consiliu General de a achiziționa la valoare nominală pachetul de acțiuni deținut de statul român, prin Ministerul Energiei, de la ELCEN. Domnul prim-ministru și-a manifestat în continuare interesul ca într-o ședință viitoare de Guvern să se ia această hotărâre. Bineînțeles, vom discuta toți termenii legali și contractuali", a spus Firea, după o întrevedere cu premierul, ce a avut loc la sediul Primăriei Capitalei.

"Am venit aici și n-am acceptat, chiar dacă am fost un pic răutacios, vizita doamnei primar. Ea s-a oferit să vină la Guvern. Am spus că venim noi aici, pentru a transmite acest mesaj, că guvernul e aproape de primărie, de primarii de sector.

Au fost mai multe, aproape 2 ore în care n-a tăcut niciunul dintre cei 7 edili. Și city managerul a avut idei foarte bune. Am stabilit un mod de lucru și pe domenii, respins de fișe de proiect, întâlniri cel putin lunare la nivel de primar general, premier și cu primarii de sector, când e nevoie, cu termene clare.

Dintre principalele trei probleme foarte mediatizate - Elcen, metroul și centura. Elcen încercăm să-l finalizam cât mai curând, pentru ca în iarnă bucureștenii să nu mai aibă probleme. Discuția pe metrou își va găsi rezolvarea. Facem o analiza în ce măsură e fezabilă trecerea la primarie. În mod cert, va trebui ca activitatea metroului, indiferent unde rămâne, să fie coordonată de primarie, inclusiv cu biletele", a spus premierul Tudose.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri