Fiul lui Viorel Hrebenciuc, numit în CA al Biofarm

Data actualizării: Data publicării:
Viorel Hrebenciuc inconjurat de ziaristi la dna
Viorel Hrebenciuc. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Producătorul român de medicamente Biofarm a anunţat joi că, începând din 15 noiembrie, noul director general al companiei este Cătălin Vicol, potrivit unei decizii a Consiliului de Administraţie. Din noul board al companiei fac parte Andrei Hrebenciuc, fiul fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc, și Bogdan Alexandru Drăgoi, fost ministru de Finanțe, actual șef al SIF Banat-Crișana.

160621_guv_hrebenciuc_05_INQ_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Consiliul de Administraţie, cu majoritate de voturi, a decis revocarea din functia de director general interimar a Traianei Daniela Comşa începând cu data de 15 noiembrie”, arată un comunicat transmis de producătorul român de medicamente Bursei de Valori Bucureşti.

Din iunie, compania are un nou board, din care fac parte, ca membrii: Andrei Hrebrenciuc, fiul politicianului Viorel Hrebenciuc) și Bogdan Alexandru Drăgoi, fost ministru de Finanţe şi şef al SIF Banat-Crişana).

Biofarm are o capitalizare de 334,04 milioane lei.

SIF Muntenia deţine 50,98% din acţiunile companiei, SIF Banat-Crişana - 23,22%, iar SIF Moldova – 13,57%.

Fondată în 1921, compania este unul dintre primii producători români de medicamente şi suplimente alimentare.

Portofoliul Biofarm cuprinde peste 200 de produse care acoperă aproximativ 61 de arii terapeutice.

Produsele societăţii sunt prezente în ţări precum Armenia, Azerbaijan, Belarus, Kazahstan, Lituania, Republica Moldova, Mongolia, Rusia, Ucraina şi Ungaria.

Andrei Hrebenciuc, alături de tatăl său, fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc, este implicat într-un dosar de corupție. Pe 9 mai, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis condamnarea lui Viorel Hrebenciuc la doi ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, în dosarul retrocedărilor de păduri din Bacău. În acelaşi dosar, fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu, acuzat de consituirea unui grup infracţional orgaizat şi de spălarea banilor a fost achitat, iar Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri