Florian Coldea, audiat în Comisia SRI: Am venit din respect pentru Parlamentul României

Data actualizării: Data publicării:
coldea nou comisie
Fotografii: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul prim-adjunct al directorului SRI Florian Coldea va fi audiat marţi în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI, scrie Agerpres.

coldea nou comisie
Fotografii: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE 11:45 - Fostul prim-adjunct al directorului SRI Florian Coldea a venit, marţi, la Parlament pentru a fi audiat în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI, menţionând că doreşte să răspundă tuturor întrebărilor din respect pentru Parlament.

„Am venit din respect pentru Parlamentul României, o instituţie fundamentală a statului român, să răspundem tuturor întrebărilor adresate de comisie, aşa cum am făcut de fiecare dată. La sfârşit o să ţinem o declaraţie de presă”, a afirmat Florian Coldea, înaintea şedinţei.


Preşedintele Comisiei, Claudiu Manda, a anunţat pe 5 martie că a convenit cu fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, să amâne audierea acestuia pentru data de 13 martie, de la ora 11:00.

Manda a precizat că a stabilit cu Florian Coldea să amâne audierea având în vedere că acesta este „puţin răcit”, iar marţi va fi mai mult timp la dispoziţie, deoarece audierea va putea începe de la ora 11:00 şi nu de la ora 14:00 cum era programată marţi.

Numai că, la câteva ore de la acest anunț, generalul Florian Coldea a infirmat categoric, într-o declarație pentru Ziare.com, că ar fi cerut amânarea audierii din comisia SRI pe motiv că ar fi răcit, așa cum a declarat Claudiu Manda. „Nu am nicio problemă să mă prezint oricând în fața comsiei SRI pentru a discuta orice subiect aflat în dezbatere”, a declarat generalul Coldea

Claudiu Manda a confirmat ulterior la Antena 3 că ceea ce a declarat Florian Coldea pentru Ziare.com este adevărat. „A precizat că nu are nicio problema să fugă de Comisie, că vine la Comisie”, a spus Manda. Apoi, el a dat însă vină pe presă, afirmând că ar fi interpretat greșit declarațiile sale. Mai mult, el a spus că a făcut clarificări pe această temă înainte că Florian Coldea să declare că nu a cerut amânarea audierii în Comisia SRI.

Fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, urma să fie audiat pe 6 martie la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI, cu patru zile înainte de congresul PSD care a avut loc sâmbătă, 10 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri