Florin Călinescu: PSD a polarizat societatea, după principiul „cine nu-i cu mine e împotriva mea”

Data actualizării: Data publicării:
florin calinescu fb

Societatea din România e mai polarizată ca niciodată, în acest moment, iar responsabilii sunt partidele aflate la guvernare, consideră actorul Florin Călinescu. Într-un interviu pentru RFI, actorul a vorbit despe principiul aplicat de Coaliţia PSD-ALDE: "Cine nu e cu noi e împotriva noastră". Iar motivaţia celor care îl urmează pe liderul partidului, precizează Florin Călinescu, e sporirea averilor şi protecţia faţă de Justiţie.

„În momentul actual, partidul sau coaliția aflată la guvernare a reușit să polarizeze ca niciodată după 30 de ani societatea românească, după un principiu străvechi al partidului: cine nu-i cu mine e împotriva mea. Există o echipă de fideli, care merg înainte cu conducătorul lor, pe niște principii foarte simple, mercantile în general, pentru securizarea și sporirea unor averi și pentru asigurarea libertății depline din punct de vedere juridic”, a spus Florin Călinescu.

Povestea asta o suport și eu din când în când, ca argument comparativ sau calitativ, actorașul, adică în momentul în care oameni care ridică săli întregi în picioare devin actorași, adică ceva promiscuu și cu o conotație destul de negativă. De parcă în partea cealaltă sunt inginerași sau profesorași sau avocăței sau tehnicieni dentari sau medicuți și așa mai departe. Lucrurile sunt simple, oricine are conștiință face ceea ce trebuie să facă societatea”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri