Florin Cîţu a discutat cu Nancy Pelosi despre includerea României în Visa Waiver

Data actualizării: Data publicării:
Citu_Pelosi
Florin Cîţu şi Nancy Pelosi. Foto: Facebook/Florin Cîţu

Preşedintele Senatului României, Florin Cîţu, s-a întâlnit la Washington cu preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi. Cei doi au discutat despre includerea României în programul Visa Waiver şi dezvoltarea capacităţilor armatei române.

„Întâlnire cu al treilea om în stat din SUA, în ziua în care se împlinesc 18 ani de când România a depus documentele de aderare la cea mai puternică alianță politico-militară din istorie, NATO!”, a declarat Florin Cîţu, într-o postare publicată pe Facebook.

Politicianul român a menţionat că în acest ani se împlinesc 25 de ani de Parteneriat Strategic cu Statele Unite ale Americii.

„Celebrăm 25 de ani de Parteneriat Strategic cu Statele Unite ale Americii. O discuție deschisă cu președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, despre importanța României în alianța transatlantică, despre includerea României în programul Visa Waiver și dezvoltarea capabilităților forțelor armate române. Am căutat împreună noi oportunități de dezvoltare economică pentru prosperitatea țărilor noastre, care să țină cont de dinamica regională actuală”,  a mai spus Cîţu.

Cu câteva zile în urmă, preşedintele Senatului a accentuat necesitatea consolidării Flancului Estic al NATO, inclusiv prin întărirea prezenţei forţelor militare americane, într-o întâlnire cu Derek Chollet, consilier politic al Departamentului de Stat al SUA.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri