Marcel Ciolacu și Florin Cîțu merg la Kiev pe 27 aprilie

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu si citu_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Cei doi președinți ai Parlamentului vor merge într-o vizită oficială la Kiev. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Cei doi președinți ai Parlamentului, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu vor merge într-o vizită oficială la Kiev, la invitația președintelui Radei Supreme din Ucraina, Ruslan Stefanchuk. Astfel, Cîțu și Ciolacu vor fi primii oficiali români care merg în capitala Ucrainei de la începutul invaziei rusești.

„Pe data de 27 aprilie va avea loc la Kiev vizita președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Va fi o vizită desfășurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocități. Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care țara noastră îl va avea în viitorul plan de reconstrucție a Ucrainei după război. De asemenea, în acest moment discutăm despre un posibil discurs al președintelui Ciolacu în Rada Supremă ucraineană. Vizita lui Marcel Ciolacu are loc ca urmare a invitației adresate de președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk”, se arată într-un mesaj transmis de Camera Deputaților. 

Și Senatul a anunțat miercuri deplasarea președintelui Florin Cîțu în Ucraina.

După retragerea trupelor ruse din jurul Kievului, mai mulți lideri occidentali au mers în capitala Ucrainei, printre care și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, premierul britanic Boris Johnson sau președintele Poloniei Andrzej Duda.

Miercuri, la Kiev au ajuns președinții Poloniei, Lituaniei, Letoniei și Estoniei pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri