Florin Cîțu, atac la Cătălin Drulă: „La Transporturi ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară”

Data publicării:
florin citu conferinta de presa la guvern
Premierul Florin Cîțu Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu l-a criticat, joi, într-o conferință de presă, pe ministrul Transporturilor Cătălin Drulă în legătură cu execuția bugetară. Cîțu spune că de la Transporturi ar fi trebuit să ia bani, nu să dea, dacă ar fi ținut cont de execuția bugetară. Replica premierului vine ca urmare a nemulțumirilor din USR PLUS, după ce ministerul Transporturilor ar urma să primească la rectificare doare 320 de milioane de lei, după ce Cătălin Drulă a cerut 2,9 miliarde.

„La ministerul Transporturilor ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară. (...) Nu a fost prezentat un plan de restructurare pentru CFR Călători. (...) Domnul Drulă trebuie să prezinte execuția bugetară public”, a declarat premierul Florin Cîțu.

De asemenea, acesta spune că sunt mai multe ministere care au proiecte de investiții cu execuție zero.

„Sunt ministere, și voi prezenta acest lucru, unde avem proiecte cu execuție zero la miniștri care au spus ca au avut execuție foarte bună.  (...) Ministerele care nu au execuție bună pot să le fie ajustate sumele până la această sumă pe care nu au putut să o cheltuiască. După 6 luni de zile sunt 20 de miliarde care nu au fost cheltuite. Multe sunt la investiții, unele la fonduri europene. Și sunt la toate ministerele.  Nu pot să iau în serios propuneri care vin de la minstere de 40 de miliarde când sunt 20 de miliarde necheltuite. Nu ne batem joc de banii românilor. Cine nu a cheltuit banii, trebuie să vină cu explicații. Deficitul bugetar trebuie să ră,ână la 7,16% din PIB”, a mai declarat premierul,

Florin Cîțu a explicat și motivul pentur care, potrivit draftului de rectificare, a alocat 3 miliarde de lei în bugetul ministerului Finanțelor la capitolul „acțiuni generale”, în condițiile în care a fost acuzat din tabăra Orban că banii au fost puși în fondul de rezervă pentru a fi alocați primarilor înainte de Congresul PNL. Acesta spune că din suma de 3 miliarde de lei vor fi alocați bani pentru cotizației României la UE, ajutoare de stat sau dobânzi.

„Sunt tot felul de zvonuri aruncate în spațiul public. În ministerul Finanțelor avem cotizația la UE, ajutoare de stat, dobânzi. Eu am încercat să explic ce înseamnă la ministerul Finanțelor „acțiuni generale”. Îmi pare rău să văd că se spune că sunt doar în fondul de rezervă. Nu este adevărată cifra pentru fondul de rezervă”, a mai declarat premierul.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri