Florin Cîțu, despre creșterea prețurilor: Am încredere că BNR va găsi soluția

Data publicării:
Bank National Building, Bucharest
Banca Națională a României. Foto: Getty Images

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, referindu-se la datele INS privind creșterea prețurilor, că are încredere în BNR că „va găsi soluția pentru a tempera dinamica inflației”.

„Vedem această creștere a prețurilor, în special la produsele alimentare. În luna august la produsele alimentare avem o creștere medie de 3%. Am încredere că BNR va găsi soluția pentru a tempera dinamica inflației.

Dar tot astăzi avem și o veste bună. Investițiile nete în economie au crescut față de anul trecut, când am avut investiții record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi.

Strategia noastră de a investi în economie pentru a crește veniturile funcționează și cred că politica fiscală pe care o implementăm cu politica monetară care sigur va duce la reducerea dinamicei inflației va da rezultate bune în perioada imediat următoare”, a afirmat Florin Cîțu.

Prețurile au crescut luna trecută, trase în sus de majorările tarifelor pentru energie și combustibili. În august 2021, inflația a crescut cu 5,25% față de aceeași lună a anului trecut. Energia electrică, uleiul, gazele și carburanți sunt produsele care s-au scumpit cel mai mult față de august 2020.

În ceea ce privește alimentele, scumpiri au fost la ulei, telemea de oaie, pește proaspăt și margarină. Există, însă, și produse și servicii care sunt mai ieftine acum. Prețul cartofilor a scăzut cu circa 33%. Prețuri mai mici au fost și la fructe, citrice și bilete de avion.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri