Florin Cîțu atacă Consiliul Economic și Social, după avizul negativ pe buget: Un consiliu politic, fără vreo răspundere pentru vot

Data actualizării: Data publicării:
florin citu la guvern
Premierul Florin Cîțu Foto: Inquam Photos

Premierul Florin Cîțu a comentat avizul negativ dat de Consiliul Economic și Social (CES) proiectului de buget pe 2021, spunând despre Consiliu că este unul "politic, cu membri plătiți din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor".

"Este nevoie de reformă. Din temelii. Premieră în România. Consilul Fiscal consideră că România are, în acest an, un buget credibil care menține în plan principal investițiile. Acesta este avizul profesioniștilor.

Astăzi, însă, bugetul a fost și la Consiliul Economic și Social pentru avizare. Un consiliu politic, cu membri plătiți din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor. Trebuie să știți și acest adevăr.

Cum credeți că o să fie avizul acestui consiliu politic? Vreau să comparați avizul de azi cu avizele date bugetelor care au distrus România în perioada 2017-2019", arată mesajul premierului de pe Facebook.

CES a avizat negativ legea plafoanelor și proiectul de lege privind bugetul de stat pentru acest an. De asemenea, Consiliul a dat aviz negativ ordonanţei de urgență privind neacordarea de vouchere de vacanţă, îngheţarea punctului de pensie în 2021 și eliminarea transportului gratuit pentru studenţi.

Aceste avize sunt consultative.

Consiliul Fiscal este de acord cu mare parte din estimările privind evoluţia economiei pe care se bazează construcţia bugetului de stat pe 2021, dar emite prognoze diferite în cazul deficitului bugetar din 2020 şi al veniturilor fiscale şi din contribuţii de asigurări previzionate pentru 2021.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri