Florin Cîțu, după ce INS a anunțat creșterea PIB cu 2,8%: Este cea mai rapidă revenire economică din istorie

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Florin Cîțu cu mască.
Premierul Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Premierul Florin Cîțu reacționează după cifrele anunțate de INS privind creșterea economică peste așteptări din primul trimestru și apreciază că este cea mai rapidă revenire economică din istorie.   

"Am promis, am făcut. Economia României a crescut cu 2.8% în primul trimestru din 2021.

Felicitări, români!

România are cea mai rapidă revenire economică din istorie, ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Am luat cele mai bune măsuri și economia a răspuns pozitiv.

Acum pregătim toate măsurile ca economia României post-pandemie să fie mai puternică, mai competitivă, mai rezilientă. În următorii ani, eu mă aștept la o creștere economică care să spulbere toate estimările făcute până acum și de care să beneficieze TOȚI românii", este mesajul transmis de Florin Cîțu, imediat după publicarea ciferlor INS.

PIB-ul României a crescut în primul trimestru din 2021 cu 2,8% față de trimestrul anterior, dar a scăzut față de primul trimestru din 2020 cu 0,2 %, potrivit datelor INS privind evoluția economiei pe primele trei luni din an.

Economiștii se așteptau la o creștere de cel mult 1% față de trimestrul anterior și la o contracție mai mare față de primul trimestru din 2020. 

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri