Florin Cîțu, după ce liderii PNL din țară i-au cerut demisia de la șefia partidului: Sunt dezamăgit de această situație

Data actualizării: Data publicării:
Președintele PNL, Florin Cîțu.
Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Președintele PNL, Florin Cîțu, spune că este „dezamăgit” de cererea liderilor liberali din țară de a se convoca o ședință a Consiliului Național pentru a schimba conducerea partidului. Aceștia doresc să se organizeze un congres în partid. Cîțu a spus că a convocat o ședință a Biroului Executiv pentru sâmbătă, ora 12:00, unde va „anunţa mai multe lucruri”.

„Am convocat un BEX mâine (sâmbătă - n.red.) la ora 12:00, cu prezență fizică, unde voi anunța mai multe lucruri. Este regula în PNL”, a spus, vineri, la sediul PNL, Florin Cîțu.

Într-o altă ședință a Biroului Executiv Național convocată vineri de tabăra anti-Cîțu, 42 de lideri PNL au decis organizarea unui Consiliu Național duminică unde va fi stabilită data Congresului extraordinar pentru schimbarea lui Florin Cîțu.

„Cât voi rămâne în PNL, voi respecta regulile. Ședința nu a fost convocată de secretarul general. Cererile de convocare a BEx sunt adresate președintelui PNL și am convocat BEx”.

Întrebat dacă va demisiona din fruntea PNL, Florin Cîțu a declarat: „Eu am tot discutat cu președinții de filială din țară și știam că erau nemulțumiri, foarte multe, bineînțeles, care nu aveau legătură cu Partidul Național Liberal. Am avut discuții și aseară cu prim-vicepreședinții și, da, bineînțeles, am fost vocal și o să rămân împotriva unor măsuri populiste, care pun în pericol stabilitatea financiară a României. Da, am spus că există acest risc, inflația este 10%, și (...) guvernarea care nu este optimă, nu o văd doar eu. O văd românii și o simt românii. Dobânzi care sunt peste 6-7%, inflația peste 10%. Sunt lucruri pe care eu cred că puteam să le facem mai bine și să le discutăm mai bine.

Un alt motiv care a fost invocat a fost cel al programului Anghel Saligny, acum, să invoci că eu nu vreau să pun în aplicare Anghel Saligny, când eu am riscat o guvernare și postul de premier pentru a adopta Anghel Saligny, este bizar. Anghel Saligny nu este implementat de PNL, este implementat de Guvern, de ministrul dezvoltării. Acolo ar trebui să avem răspunsurile, nu la președintele partidului.

Eu am comunicat public și am comunicat cu toată lumea. Dacă ceva nu funcționează, repet, românii simt cei 10% din inflație. Lăsând totul la o parte, toată această situație, trebuie să spun că sunt dezamăgit, bineînțeles, pentru că sunt oamenii cu care noi am pornit la drum, acum 6 luni. Am pornit pentru un proiect. Plec în Statele Unite să reprezint România, mă întorc acasă cu această situație fără să avem o discuție.

Este o situație pe care greu o explic, multe situații au legătură cu guvernarea, nu cu PNL”, a afirmat Cîțu.

În ceea ce privește relația cu președintele Klaus Iohannis, șeful Senatului spune că are o „relație bună”.

„Am discutat cu el și din SUA și de aici. Nu se implică în problemele de partid. I-a fost invocat numele de cei care au fost și au strâns semnăturile, de fiecare dată pentru a da greutate, dar eu nu pot să spun dacă a fost informat sau nu”, a mai spus acesta.

Florin Cîțu a precizat că nu își va da demisia din PNL.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri