Florin Cîțu: Există un sentiment ciudat cu campania de vaccinare. Cu resurse limitate România e în top

Data publicării:
asistentă pregătește vaccinul anti-covid
Obiectivul Guvernului este de a avea 10,4 milioane de persoane vaccinate până în luna septembrie 2021. Foto: InquamPhotos/Costin Dinca

Premierul Florin Cîțu se declară mulțumit de evoluția campaniei de vaccinare, deși în ultimele zile au fost semnalate mai multe probleme, iar autoritățile au fost nevoite să amâne cu 10 zile înscrierea persoanelor care desfășoară activități esențiale. Cîțu spune că deși au fost probleme de distribuție a vaccinului, obiectivul rămâne de a avea 10,4 milioane de persoane vaccinate până în luna septembrie.

„Există un sentiment ciudat cu campania de vaccinare. Toate cifrele arată foarte bine, România e pe locul întâi în UE în ultima săptămână. Trebuie să spunem acest lucru. Cu resurse limitate România reușeșete să rămână în top”, a declarat premierul.

Cîțu spune că nu este important locul pe care România îl ocupă la numărul de vaccinuri făcute, obiectivul fiind de a vaccina cât mai rapid cât mai mulți oameni.

„A trebuit să reconfigurăm camapania de vaccinare pentru că companiile de vaccin și-au reconfigurat distribuția, dar se întâmplă în toate țările UE. Deși am primit mai puțin cu 93 de mii de doze, nu au fost afectate decât 30 de mii de persoane. Obiectivul vaccinării este de a vaccina cât mai rapid cât mai mulți oameni și campania de vaccinare să aibă un efect în societate”, spune premierul.

Citește și Vaccinarea persoanelor de peste 65 de ani, blocată în Cluj și Tulcea. Centrele de bătrâni, informate că nu sunt doze suficiente

Acesta susține că până la finalul lunii martie ar putea fi vaccinate 2,4 milioane de persoane.

„Chiar și cu aceste probleme pe termen scurt rămân aceleași obiective: să ajungem să vaccinăm în septembrie 10,4 milioane de cetățeni. S-ar putea să fie mai rapid. Putem vaccina 2,4 milioane de persoane până la finalul lunii martie”, a mai declarat Florin Cîțu.

 

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri